به وبلاگ انتخابات سال 92،انتخاباتي كه شعار حماسه سياسي را محقق مي كند خوش آمديد

بازي بزرگان در انتخابات

 


تاثير نامزدي هاشمي بر انتخابات چيست؟ چه كساني به نفع جليلي انصراف خواهند داد؟ آيا صلاحيت مشائي احراز خواهد شد؟ واكنش انتخاباتي دولت چيست؟


 

انتخابات

 

شنبه، روز بسيار پركار و هيجان انگيزي براي انتخابات رياست جمهوري يازدهم بود. هر چه به ساعتهاي پاياني روز نزديك مي شديم اخبار قابل توجهي از حضور نامزدهاي جديد در انتخابات اعلام مي شد. تا پيش از ظهر ديروز، ابهامي همه جانبه بر عرصه انتخابات حاكم بود و هنوز معادله انتخابات ،متغيرهاي مجهولي زيادي داشت. اما با آمدن آخرين نامزدها، برخي متغيرهاي اساسي تعيين تكليف شد و آرايش انتخاباتي تا حدود زيادي روشن شد. با ثبت نام تمام اعضاي ائتلاف پيشرفت و آمدن  دقيقه نود آيت الله هاشمي رفسنجاني، سعيد جليلي و اسفنديار رحيم مشائي،  انتخابات داغتر از پيش پي گيري خواهد شد. 

اكنون كه حدودا سي نفر از چهره هاي شناخته شده سياسي كشور در سطوح مختلف ثبت نام كرده اند، اين سوال در اذهان پديد مي آيد كه آيا واقعا همه اين افراد تا پايان عرصه در رقابتها باقي خواهند ماند؟ كدام يك از اين نامزدها براي رقابت و ماندن آمده اند و كداميك براي انصراف؟ كدام يك از نامزدهاي فعلي توسط شوراي نگهبان به عنوان رجل سياسي و مذهبي احراز صلاحيت خواهند شد؟ و كداميك در رقابتهاي نهايي شركت خواهند كرد؟  در اين نوشتار به بررسي شرايط هر كدام از جريانهاي سياسي كشور خواهيم پرداخت:

مشايي و احمدي نژاد

 

1حاميان دولت: حمايت صريح از مشائي، چانه زني براي رحيمي؟

اگرچه اكثر تحليلگران حدس مي زدند كه آقاي احمدي نژاد در اين انتخابات به دنبال نامزدي دوست و يار قديمي اش اسفنديار رحيم مشائي است اما با توجه به احتمال عدم احراز صلاحيت او، اين سوال طرح مي شد كه نامزد جايگزين طيف دولتي ها كيست؟ اگرچه برخي از احتمال نامزدي الهام، نيكزاد، صالحي،ثمره هاشمي و يا ميرحسن موسوي سخن مي گفتند اما اين بار ، باز هم رحيمي به عنوان جانشين مشائي مطرح شد. در سال 1388 پس از مخالفت رهبر معظم انقلاب با معاونت اولي مشائي، نهايتا احمدي نژاد آقاي رحيمي را بر كرسي معاونت اولي نشاند.  برخي تحليلگران بر اين باورند كه اگرچه احمدي نژاد كه براي راي آوري مشائي روزه و صلوات نذر كرده است، اما جانب احتياط را در راهبرد انتخاباتي خود لحاظ كرده است. البته سوال اينجاست كه آيا آقاي رحيمي كه با برخي اتهامات و مسائل در برخي پرونده هاي قضايي روبرو بوده( كه البته حكم  مجرميت براي وي تا كنون صادر نشده و نمي توان قضاوت نهايي داشت) مي تواند گزينه خوبي براي اين طيف باشد؟

آمدن هاشمي رفسنجاني شايد مهمترين خبر انتخاباتي ديروز بود. چرا كه نه تنها تا حد زيادي تكليف اصلاح طلبان و  جريانهاي حاميش را روشن كرد كه احتمال زياد تاثير مستقيم بر آرايش انتخاباتي اصولگرايان خواهد داشت

 نكته مهم ديگر حضور جوانفكر مديرعامل سابق ايرنا كه در پرونده قضايي محكوم شده است به عنوان نامزد انتخاباتي بود. اگرچه تحليلگران شانسي براي وي در زمينه احراز صلاحيت قائل نيستند، اما حضور وي نشان مي دهد كه شايد طيف دولت تمايل به تقابل و برخي حاشيه سازي ها داشته باشد. به  هر حال آمدن مشائي دست در دست احمدي نژاد و مرخصي رييس جمهور براي ثبت نام نامزد مورد علاقه اش نشانگر عزم انتخاباتي اين طيف است.

هاشمي رفسنجاني

 

2-اصلاح طلبان و مردي براي تمام فصول؟

در آخرين لحظات ثبت نام نهايتا آيت الله هاشمي براي چهارمين باربراي شركت در انتخابات رياست جمهوري تصميم نهايي خود را گرفت و به وزارت كشور آمد. آمدن هاشمي رفسنجاني شايد مهمترين خبر انتخاباتي ديروز بود. چرا كه نه تنها تا حد زيادي تكليف اصلاح طلبان و  جريانهاي حاميش را روشن كرد كه احتمال زياد تاثير مستقيم بر آرايش انتخاباتي اصولگرايان خواهد داشت. با عدم حضور سيد محمد خاتمي در عرصه، احتمالا اصلاح طلبان به شكل كامل پشت سر هاشمي بسيج شوند. پيش از اين چهره هايي مانند شريعتمداري،عارف و روحاني از انصراف خود در صورت اعلام نامزدي هاشمي خبر داده بودند. اگرچه روز گذشته چهره هاي اصلاح طلبي مانند اصغرزاده، پزشكيان و يا اطاعت نيز در انتخابات نامزد شده بودند، اما به نظر مي رسد خاتمي و بدنه اصلاح طلبان با فرض تاييد صلاحيت آنها ، اين افراد را به نفع هاشمي از رقابتها منصرف سازد. لذا احتمالا از الان تا زمان اعلام نتايج احراز صلاحيت و تثبيت شرايط حضور هاشمي برخي انصرافها به نفع هاشمي اعلام خواهد شد.

در مقابل اصولگرايان بايد به اين سوال پاسخ دهند كه با كدام آرايش انتخاباتي روبروي  نامزد مورد حمايت دولت از يك سو و آيت الله هاشمي از سوي ديگر وارد كارزار انتخاباتي خواهند شد؟

ابوترابي

 

3- اصولگرايان و تغيير آرايش بازي در دقيقه نود؟

تحولات روز گذشته تا حد زيادي اصولگرايان را تحت تاثير قرار خواهد داد. آنان بايد به اين سوال پاسخ دهند كه آيا هم چنان به شكل متكثر و با تعداد زياد نامزد در انتخابات حضور خواهند داشت يا اين كه به سراغ اجماع خواهند رفت و مدل اجماع آنان چه خواهد بود؟

نكته اول درباره اصول گرايان برخي اختلافات در ائتلاف 5 گانه بود. اگرچه حجت الاسلام ابوترابي نهايتا از سوي موسي پور به عنوان نامزد مورد حمايت ائتلاف معرفي شد، اما منوچهر متكي ضمن زير سوال بردن سازوكار انتخاب نامزدنهايي ائتلاف و تاكيد بر نتايج نظر سنجي ها به عنوان معيار از پيش تعيين شده ، براي انتخابات ثبت نام كرد. اما نكته و سوال اصلي اينجاست كه آيا با وجود احتمال انصراف برخي از نامزدهاي مستقل و يا اصلاح طلب به نفع هاشمي رفسنجاني، تداوم تكثر انتخاباتي اصولگرايان انتخابي صحيح است؟ به نظر مي رسد برخي توصيه ها و رايزني ها براي انصراف و يا ائتلاف در جريان است.

نكته مهم در شرايط انتخاباتي نيروهاي اصولگرا، قطعي شدن حضور سعيد جليلي به عنوان نامزد در انتخابات است. با توجه به اين حضور سوال اصلي اينجاست كه تكليف جبهه پايداري چه خواهد شد. آيا آنان هم چنان بر كامران باقري لنكراني، نامزد مورد علاقه شان كه او را اصلح اعلام كرده اند  اصرار خواهند كرد يا بنا بر وعده گذشته اين انتخابات صحنه رقابت لنكراني و جليلي نخواهد بود؟

جليلي

 

نكته مهم در شرايط انتخاباتي نيروهاي اصولگرا، قطعي شدن حضور سعيد جليلي به عنوان نامزد در انتخابات است. با توجه به اين حضور سوال اصلي اينجاست كه تكليف جبهه پايداري چه خواهد شد. آيا آنان هم چنان بر كامران باقري لنكراني، نامزد مورد علاقه شان كه او را اصلح اعلام كرده اند  اصرار خواهند كرد؛ يا بنا بر وعده گذشته اين انتخابات، صحنه رقابت لنكراني و جليلي نخواهد بود؟ از طرف ديگر  سوال اينجاست كه آيا واقعا زاكاني خواهان رقابت با جليلي است يا به نفع وي از عرصه كنار خواهد كشيد؟ برخي تحليلگران از احتمال انصراف زاكاني و لنكراني به نفع جليلي  خبر مي دهند. احتمالي كه باعث خواهد شد يك بال جريان اصولگرا براي انتخابات مشخص تر گردد.

اما سوالي كه هم چنان مطرح است ،اين نكته مي باشد كه نامزد نهايي ائتلاف پيشرفت كيست؟ هر سه نامزد اين ائتلاف در ثبت نام انتخابات شركت كرده اند. اما آن چنان كه خود اعلام كرده اند نهايتا يك نفر در عرصه انتخابات باقي خواهد ماند. كدام يك از اعضاي اين ائتلاف براي رقابت احتمالي با هاشمي در عرصه ظاهر خواهد شد؟ به نظر مي رسد فاكتور نامزدهاي رقيب در كنار نتايج نظرسنجي،معيارهاي كيفي و نظر جامعتين از مهم ترين مولفه هايي كه باشد كه به پاسخ به اين سوال كمك كند. 

يوسف قاضي زاده

بخش سياست تبيان

1

اولين بيانيه انتخاباتي هاشمي رفسنجاني

 


رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با صدور اولين بيانيه انتخاباتي خود اعلام كرد: آنگونه كه يك سرباز در دفاع از آرمان‌هايش جانش را در طبق اخلاص مي‌نهد، آبرو و اعتبارم را براي اسلام، انقلاب و مردم و اعتلاي ميهن به دست مي‌گيرم


 

به گزارش تبيان به نقل از پايگاه اطلاع رساني اكبر هاشمي رفسنجاني؛ در نخستين اقدام انتخاباتي خود بيانيه‌اي درباره انتخابات رياست جمهوري صادر كرد.

هاشمي

 

متن اين بيانيه، به شرح ذيل است:

بسم‌الله الرحمن الرحيم

مردم فهيم، وفادار و قدرشناس ايران اسلامي

پس از گذشت ماه‌ها رايزني با شخصيت‌هاي حقيقي و حقوقي و به پاس قدرداني و احترام به توصيه‌هاي ضمني يا مستقيم برخي مراجع عالي‌قدر و يا درخواست فضلا، علماي حوزه‌هاي علميه، ائمه جمعه و جماعات، دانشگاهيان، دانشجويان، صنعتگران، توليدكنندگان، كارگران، كشاورزان، نويسندگان، هنرمندان، ورزشكاران، صنوف مختلف، احزاب، گروه‌هاي متعدد و به‌ويژه خانواده‌هاي مكرم شهدا، ايثارگران و با ايمان كامل به نقش بي‌بديل آحاد مردم خونگرم و صميمي در تعيين سرنوشت كشور، خود را براي انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري، در معرض رأي و نظر شما قرار مي‌دهم تا در اين برهه حساس از تاريخ كشور كه مشكلات سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي به ادلّه‌اي كه بر شما مخفي نيست، زمينه تأثير تهديدها و تحريم‌هاي خارجي را هموار كرده است، يك‌بار ديگر به وظيفه و تكليف انقلابي و تاريخي خويش عمل كرده باشم و نيز با ايجاد رقابتي سالم و مۆثر، شرايط تحقق حماسه سياسي و اقتصادي مورد تأكيد رهبري معظم انقلاب فراهم آيد.

عزم پاسخ قاطع به ادعاهاي كذب و القاي ناكارآمدي نظام اسلامي، ضرورت ايجاد اتحاد، اعتماد و قابليت جمع كردن همه سلايق و طيف‌هاي داخل خانواده نظام و انقلاب اسلامي و مديران دلسوز و با تجربه كشور را مي‌طلبد كه بعضاً به دليل برخوردهاي تنگ‌نظرانه و افراطي، در حال حاضر، كم‌كار، منزوي يا خانه‌نشين شده‌‌اند، ايجاد اعتدال و استفاده از همه قابليت‌هاي مديران مجرب از طيف‌هاي مختلف، مرا نيز مانند ساير دلسوزان نظام بر آن داشت تا با توجه به شرايط داخلي و تهديدات و تحريم‌هاي خارجي، براي رفع تدريجي معضلات و مشكلات عديده كشور، به مدد شما مردم وفادار، پا به عرصه خدمتگزاري بگذارم تا انشاءالله، دست در دست هم دهيم به مهر/ ميهن خويش را كنيم آباد.

براي اينجانب، اعتلاي ايران اسلامي و تقويت مكتب اهل بيت (ع) بسيار مهم‌تر از نست كه براي انجام وظيفه و تكليف خويش به تعريف و تمجيد اختلاف‌برانگيز دشمنان دانا و تهديد، تحديد، بداخلاقي و تخريب دوستان نادان توجه نمايم

براي اينجانب، اعتلاي ايران اسلامي و تقويت مكتب اهل بيت (ع) بسيار مهم‌تر از آنست كه براي انجام وظيفه و تكليف خويش به تعريف و تمجيد اختلاف‌برانگيز دشمنان دانا و تهديد، تحديد، بداخلاقي و تخريب دوستان نادان توجه نمايم؛ آنگونه كه يك سرباز در دفاع از آرمان‌هايش، جانش را در طبق اخلاص مي‌نهد، من نيز آبرو و اعتبارم را كه در طول نيم قرن گذشته از انقلاب اسلامي و مردم گرفته‌ام براي اسلام، انقلاب و مردم و اعتلاي ميهن به دست مي‌گيرم و با تأكيد بر اعتدال علوي كه چپ و راست، افراط و تفريط را ضلالت و گمراهي مي‌داند، پا به ميداني ‌گذارم كه قبلاً در سال‌هاي پس از جنگ 8 ساله حزب بعث عليه ايران كه نتيجه آن ويراني 5 استان كشور و نابودي زيرساخت‌ها و امكانات بود، تجربه كرده بودم.

يك‌بار ديگر به وظيفه و تكليف انقلابي و تاريخي خويش عمل كرده باشم و نيز با ايجاد رقابتي سالم و مۆثر، شرايط تحقق حماسه سياسي و اقتصادي مورد تأكيد رهبري معظم انقلاب فراهم آيد

سال‌هايي كه به دليل وجود همدلي، اتحاد و اعتماد در جامعه و به كمك شما مردم فهيم و قدرشناس، به تدريج ركود اقتصادي، دلسردي‌هاي اجتماعي، ويراني‌هاي زيرساخت‌ها و توليد، كسر بودجه، بيكاري و مشكل كسب و كار، از كشور رخت بربست و ايران عزيز به دست شما مردم و استفاده از مديران لايق، دلسوز و معتدل از همه طيف‌ها و سلايق سياسي، به رشد و بالندگي رسيد و در عرصه بين‌المللي و سياست خارجي نيز، با تنش‌زدايي، ايجاد تعامل و گفت‌وگوهاي سازنده و شفاف براساس احترام و حفظ عزت و كرامت، حقانيت سياسي كشور را هم به اثبات رسانديم.

اكنون، با توكل بر خدا و با حضور شما مردم در انتخابات، مطمئنم، فصلي تازه و سرشار از اميد در تاريخ معاصر ايران با خلق حماسه رقم خواهد خورد كه همه ايرانيان با قوميت‌ها، زبان‌ها، مذاهب و اديان و حتي سلايق مختلف سياسي، براي سربلندي خود، ميهن عزيز و نسل‌هاي آينده تلاش خواهند كرد. انشاءالله

بخش سياست تبيان

1

زاكاني:از حضور جليلي استقبال مي‌كنم

زاكاني:از حضور جليلي استقبال مي‌كنم

 


عليرضا زاكاني كانديداي جبهه حماسه سازان انقلاب اسلامي گفت: از ثبت نام آقاي جليلي استقبال مي كنم و حضور ايشان را پربركت، اميدبخش و باعث تقويت جبهه نيروهاي انقلاب مي دانم و همانطور كه قبلا نيز بارها اعلام كرده ام تفاوت گفتماني مابين خود و ايشان نمي بينم و لذا تلاش مي كنيم ائتلافي گفتماني تشكيل شود تا توان نيروهاي انقلاب در مقابل جريانات فتنه، انحراف و جريان آقاي هاشمي تجميع شود.
زاكاني

به گزارش تبيان به نقل از جهان نيوز؛ وي در پاسخ به اين سوال كه آيا با ثبت نام هاي جديد در صحنه خواهيد ماند، اظهار داشت: با پايان ثبت نام ها و حضور افراد جديد، انگيزه ام براي تداوم حضور در صحنه و ادامه راه با تفكر انقلابي و بسيجي تقويت شده است.

زاكاني در خصوص حضور احمدي نژاد در وزارت كشور گفت: اينكه رئيس جمهور به عنوان بالاترين مسوول اجرايي در حمايت از كانديداي مدنظر خود و به طمع تداوم قدرتش اينگونه بي پروا وارد صحنه شده و به جاي كار اجرايي سنگين براي حل مشكلات اقتصادي كشور و پاسخگويي نسبت به عملكرد هشت ساله اش، شهر به شهر به تبليغات انتخاباتي بپردازد و در مقام يك حامي انتخاباتي به وزارت كشور برود، بدعتي خطرناك و بي سابقه در نقض آشكار سوگند رئيس جمهور در پايبندي به قانون اساسي در تاريخ جمهوري اسلامي و غيرقابل توجيه است.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: ادعاي يك روز مرخصي رئيس جمهور شوخي تلخي با افكار عمومي و دهن كجي بزرگي به قانون است كه دخالت قوه مجريه را در انتخابات منع كرده است. شايد ايشان دچار فراموشي شده اند كه در تقابل با حكم رهبري انقلاب قريب 11 روز خانه نشيني كردند و بعد مدعي مرخصي شدند.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: ادعاي يك روز مرخصي رئيس جمهور شوخي تلخي با افكار عمومي و دهن كجي بزرگي به قانون است كه دخالت قوه مجريه را در انتخابات منع كرده است. شايد ايشان دچار فراموشي شده اند كه در تقابل با حكم رهبري انقلاب قريب 11 روز خانه نشيني كردند و بعد مدعي مرخصي شدند

نامزد جبهه حماسه سازان درباره ديدگاهش نسبت به آرايش صحنه گفت: سه جريان انحراف، فتنه و جريان آقاي هاشمي در 24 خرداد به سرنوشت مشترك و پايان كار خود خواهند رسيد و مردم فاتحه آنها را در اين روز خواهند خواند.

وي در پايان اضافه كرد: كانديداهاي جريان فتنه و انحراف مطابق قانون صلاحيتي براي حضور در انتخابات نخواهند داشت، اما اگر آقاي هاشمي فرصت آزمون ديگري بيابد، معتقدم در روز 24 خرداد توسط مردم رد صلاحيتي تاريخي خواهد شد.

بخش سياست تبيان

1

مشايي هم با «هاله نور» آمد/ عكس

مشايي هم با «هاله نور» آمد/ عكس

 


ماجراي هاله نور، پس از 8 سال دوباره وارد گفتمان سياسي كشور شد. اين بار اما به جاي احمدي نژاد، نام رحيم مشايي به ميان آمده است.

به گزارش تبيان به نقل از مهر؛ كمتر از 8 سال پس از آن كه «هاله نور» به ادبيات سياسي خاص رئيس جمهور راه يافت، دوباره با انتشار يك عكس عجيب، پروژه هاله نور سازي براي اطرافيان محمود احمدي نژاد كليد خورد

مشايي

سايت «روشنايي» كه متعلق به «حجت الاسلام بهمن شريف زاده» مدير گروه مطالعات ديني مركز مطالعات ملي جهاني شدن و از نزديك ترين افراد به اسفنديار رحيم مشايي است، با انتشار تصويري از ثبت نام اسفنديار رحيم مشايي در انتخابات رياست جمهوري و زاويه خاص نورهاي مصنوعي  عكاسان و فيلمبرداران حاضر در محل ثبت نام، تيتر «تلالۆ نور در لحظه ثبت نام انتخابات» را براي آن برگزيد. اقدامي كه يادآور ماجراي «هاله نور» احمدي نژاد در اولين سفر به نيويورك و هنگام سخنراني در مجمع عمومي سازمان ملل متحد در سال 84 بود.

مشايي

به نظر مي رسد حاميان مشايي، دوباره در انديشه مقدس سازي و تكرار پروژه هاله نور هستند. ماجرايي كه در هشت سال گذشته انتقادات فراواني را متوجه محمود احمدي نژاد كرده است.

بخش سياست تبيان

1

مشايي وارد وزارت كشور شد

مشايي وارد وزارت كشور شد

 


اسفنديار رحيم مشايي، دقايقي پيش براي ثبت نام در يازدهمين انتخبات رياست جمهوري، عازم وزارت كشور شد.


مشايي

به گزارش تبيان؛ محمود احمدي‌‌نژاد رئيس‌جمهور كشورمان دقايقي قبل با حضور در ستاد انتخابات از وزارت كشور بازديد كرد.

مصطفي محمدنجار وزير كشور و اسفنديار رحيم مشايي رئيس‌جنبش عدم تعهد،بقايي،نيكزاد،سيد حسن موسوي و شيخ الاسلام وي را در اين بازديد همراهي مي‌كنند.

اسفنديار رحيم‌مشايي نامزد يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به سۆال خبرنگاري درباره اينكه اگر از سوي شوراي نگهبان رد صلاحيت شوي، واكنش شما چيست، گفت: همه ما بايد از قانون تبعيت كنيم. تمام دستگاه‌ها بايد تابع قانون باشند من نيز تابع قانون خواهم بود.

وي در پاسخ به سۆال ديگر در باره ثبت‌نام همزمان هاشمي رفسنجاني با وي در انتخابات رياست جمهوري گفت:‌مقام معظم رهبري فرمودند تمام سلايق بايد در انتخابات حضور داشته باشند و به نظرم اين حضور در چارچوب فرمايش مقام معظم رهبري براي حضور تمام سلايق است. هم اكنون مشايي در حال انجام ثبت‌نام انتخاابت رياست جمهوري است.

واكنش احمدي نژاد به ثبت نام هاشمي رفسنجاني

محمود احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال كه نظرتان در مورد ورود هاشمي به انتخابات چيست، گفت: همه وارد شوند،مشكلي ندارد، همه بايد بيايند

وي افزود: به نظرم رقابت خوبي شكل بگيرد و حماسه سياسي محقق شود.

«وي در خصوص حضور اعضاي دولت براي ثبت نام در انتخابات، اظهار داشت: من از دولت اينجا هستم. كسي از طرف دولت نيست.

 

بخش سياست تبيان

1

هاشمي رفسنجاني وارد ستاد انتخابات كشور شد

هاشمي رفسنجاني وارد ستاد انتخابات كشور شد

 


آيت‌الله اكبر هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، دقايقي پيش براي ثبت‌نام در يازدهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري وارد ستاد انتخابات وزارت كشور شد. 


اقاي هاشمي

به گزارش تبيان؛ تعدادي از چهره هاي سياسي آيت الله هاشمي رفسنجاني را در طول ثبت نام در وزارت كشور همراهي مي‌كنند.

عده‌اي از طرفداران هاشمي با شعار "درود بر هاشمي" و "صل علي محمد، ناجي ملت آمد" از حضور او استقبال كردند.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام كه براي ثبت‌نام در انتخابات رياست جمهوري در ستاد انتخابات كشور حضور يافته بود، گفت: آمده‌ام خدمت كنم و مردم هم حق دارند من را انتخاب كنند يا نكنند.

هاشمي بدون برگزاري نشست خبري و پاسخ به سوالات خبرنگاران، از وزارت كشور خارج شد

بخش سياست تبيان

 

1

مشايي يعني احمدي‌نژاد و احمدي‌نژاد يعني مشايي !

مشايي يعني احمدي‌نژاد و احمدي‌نژاد يعني مشايي !

 


وزارت كشور ديروز در ساعات پاياني ثبت نام كانديداي رياست جمهوري در انتظار دو فردي بود كه ماه ها گمانه هاي بسياري درباره آمدن يا نيامدنشان در رسانه ها و افكار عمومي مطرح بود.. انتظاري كه حدود ساعت 18 شكسته شد و هاشمي و مشايي با هم وارد وزارت كشور شدند.
احمدي نژاد و مشايي

اما آمدن اسفنديار رحيم مشايي كه با توجه به حجم تبليغاتي دولت براي وي با تمام پتانسيل خود چون سفرهاي استاني ، گردهمايي ها و... دور از ذهن نبود، به شكل خاصي در طول سي و چهار سال انقلاب اسلامي انجام گرفت. مشايي در حالي پا به وزارت كشور گذاشت كه رئيس جمهور او را همراهي مي كرد. اين همراهي در حالي صورت پذيرفت كه دولتي ها تا كنون هر گونه اقدامات تبليغاتي توسط خود را نفي مي كردند؛ مسئله اي كه مثل روز روشن بود و حال بيش از اينكه بر ديگران ثابت شود بر خود دولتي ها ثابت شد!

اما آنچه كه اين مسئله را بهرنج تر مي كرد حواشي اين همراهي بود، از بالابردن دست مشايي جلوي دوربين ها تا سخنراني احمدي نژاد در طرفداري از وي در پشت تريبون مستقر در وزارت كشور براي نشست خبري كانديداها.

در اين نشست رحيم مشايي كه صحبت هاي خود را با طيف شعار تبليغاتي اش شروع كرد گفت: كه رييس جمهور امروز براي همراهي با من اولين بار در طول 8 سال رياست جمهوري‌شان مرخصي بودند البته احمدي نژاد هم در صحبت هاي خود در كنار مشايي به اين موضوع اشاره كرد و گفت: امروز احساس وظيفه كردم كه بعد از نزديك به 8 سال مرخصي گرفتم تا در برپايي مقدمات حماسه سياسي حضور يابم. سه روز روزه و 14 هزار صلوات براي اين نقش‌آفريني نذر كرده‌ام  گويا خود دولتي ها هم مي دانند كه اين كار تخلفي بزرگ و خارج از عرف و اخلاق سياسي است براي همين مي خواهند اين حمايت آشكار را با توجيه مرخصي و عدم دولتي بودن اين اقدام! توجيه كنند. اين در حالي است كه رئيس جمهورفراموش كرده اند كه بر خلاف ادعايشان براي ماجراي 11 روزه خانه نشيني هم مدعي مرخصي شده بودند ديگر اينكه به فرض اينكه اين تنها مرخصي ايشان بوده است آيا در مراسم اعطاي نشان فرهنگ به مشايي، دور چهارم سفرهاي استاني و.... هم در مرخصي به سر مي بردند؟ اما اين موضوع كه قطعا با واكنش هاي بسياري همراه خواهد بود در اولين موج واكنش ها در مجلس  شوراي اسلامي با اعتراض احمد توكلي روبرو شد در ابتداي جلسه امروز پس از پايان نطق علي لاريجاني در خصوص زندگي امام محمد باقر، احمد توكلي با اعلام تذكري نسبت به موضوع نطق رياست  مجلس تذكر داد.

ايشان همه قوت‌هاي اين دولت و برادر كوچك خود احمدي‌نژاد را دارد

وي با بيان اينكه از جنابعالي به خاطر اينكه به مناسبت ميلاد امام باقر(ع) نطقي را ناظر به اوضاع ارايه فرموديد متشكرم، گفت: اينكه اختيار نطق خاص را آيين نامه داخلي به شما داده است در راستاي بيان مسائل حساس روز است زيرا نمايندگان نمي توانند اين مسائل حساس روز را در نطق خود مطرح كنند شما بايد به مسائل حساس روز اشراف داشته و در ابتداي جلسه در خصوص آن صحبت كنيد.

توكلي ادامه داد: ديروز آقاي رئيس جمهور بر خلاف سوگند و برخلاف رفتار تمام روساي جمهور سابق ايران رفتاري شبيه پادشاهان مستبد داشتند كه براي حفظ قدرتشان جانشين تعيين مي كنند. اگر مجلس در قبال اين بدعت موضع گيري نكند و جنابعالي كه سخنگوي رسمي مجلس هستيد و در مقام رياست مجلس در ابتداي نطق تان اگر در خصوص اين بدعت گذاري ها موضع گيري نكنيد در تاريخ ايران بد تلقي مي شود.

احمدي نژاد و مشايي

وي همچنين از لاريجاني خواست كه مجلس موضوع عدم كفايت رئيس جمهور را بررسي كند. اما اين تنها موضوع حاشيه اي در روز انتخابات نبوده است. رحيم مشايي در صحبت هاي خود از اينكه ادامه راه دولت را تكليف خود مي داند به بيان ويژگي هاي دولت احمدي نزاد پرداخته و گفت: آقاي احمدي‌نژاد شخصا احساسشان و محبتشان ناشي از معرفتشان است و معتقد هستم تنها در سايه احترام به ملت و ارج گذاشتن به اقشار جامعه قابل دوام است و من به اين مساله اعتراف مي‌كنم و اصرار دارم اين راه بايد ادامه يابد.

اما رئيس جمهور هم اين تعاريف را بي پاسخ نگذاشت و در ادامه تبليغ تمام قد خود از مشايي پشت تريبون رفت  و ضمن تمجيدهاي هميشگي خود از مشايي  گفت:: من آقاي مشايي را 28 سال است، مي‌شناسم. ايشان فردي مومن، پاك و عميقا باورمند به ارزش‌هاي الهي و اصول است و برآمده از انديشه‌هاي امام و رهبري است و به توانمندي‌هاي ملت ايران باور دارد.

اما اين بار اين تمجيد ها با بيان تازه و مشخصي در حمايت بي شائبه دولت از مشايي همراه بود اظهاراتي كه هيچ خط قرمزي نمي شناخت و مويدي بر رفتار هاي خودسرانه دولت در مقابل بندهاي قانون بود. قانوني كه دخالت قوه مجريه را در انتخابات منع كرده است.

رئيس جمهور در ادامه با بيان اين‌كه من نظرات خود را در فرصت مناسب و در صورت لزوم بيان مي‌كنم، تصريح كرد: ايشان همه قوت‌هاي اين دولت و برادر كوچك خود احمدي‌نژاد را دارد و در واقع نقاط برجسته‌تري نيز دارد. به صورت كامل‌تر و بالاتر.

وي افزود: مشايي يعني احمدي‌نژاد و احمدي‌نژاد يعني مشايي.

آقاي احمدي‌نژاد شخصا احساسشان و محبتشان ناشي از معرفتشان است و معتقد هستم تنها در سايه احترام به ملت و ارج گذاشتن به اقشار جامعه قابل دوام است و من به اين مساله اعتراف مي‌كنم و اصرار دارم اين راه بايد ادامه يابد

رفتاري كه زيبنده و در شان هيچ رئيس جمهور و دولتي نيست و نخواهد بود و اين اقدام علني به اين شكل بعد از ماه ها تكذيب  دهن كجي آشكاري به قانون مورد احترام ملت مي باشد.

اما دولتي ها كه هميشه از رفتار غير قانوني و خارج از عرف خود  فرار كرده اند. بعد از اين اعلام صريح در حركت فرار رو به جلوي ديگر، پيرامون اين مسئله كه آيا شخص مشايي با  توجه به اظهارات و رفتار هاي گذشته و پالس هاي شوراي نگهبان مبني بر اينكه حتي اگر كسي بوي انحراف دهد رد صلاحيت خواهد شد،سعي كردند كه برانتخابات آزاد! و فرمايشات رهبري مبني بر حضور همه سلايق تاكيد كنند. حتي در پاسخ به سوالي مبني بر حضور هاشمي رفسنجاني باز بر اين فرمايش رهبري تا كيد دوباره كردند.شايد اين تاكيدات بدين خاطر است كه گزينه آنها بتواند از فيلتر هاي شوراي نگهبان بگذرد. آنها حتي بر فضاي باز سياسي نيز تاكيد داشتند و احمدي نژاد در سخنان خود گفت:

احمدي نژاد و مشايي

"تمام سلايق بايد بيايند، حرف‌ها زده شود در يك فضاي احترام‌آميز تا ملت ايران انتخاب نهايي را انجام دهند. انتخاب حق ملت ايران است." وي در ادامه افزود" همه ما بايد به انتخاب ملت تسليم باشيم و از منتخب ملت حمايت كنيم". در واقع نانوشته اينگونه صحبت ها تكيه دولت به پشتوانه مردمي خود است پشتوانه اي كه انها مي خواهند با تكيه بر ان امتياز گيري كنند. اما اين در حالي است كه حمايت بي شائبه دولت از مشايي و آزرده خاطر كردن اطرافيان اين پشتوانه را با ريزش هاي بسياري روبرو كرده است. موردي كه نوع و حجم استقبال از دولت در سفرهاي استاني اخير مويد ان است.

اما مشايي نيز در صحبت هاي خود از اين تكنيك فرار رو به جلو استفاده كرده است. وي در قسمتي از سخنان خود گفت: در بحث رد صلاحيت من، سوال‌هاي زيادي شده كه من در پاسخ به همه مي‌گويم كه همه ما، اعم از از يك نفر كه در انتخابات حضور پيدا مي‌كند و راي خود را به صندوق مي‌اندازد، تا هركس كه در جريان برگزاري انتخابات فعاليت دارد، تا مسئولان رده بالاتر در دولت و انتخابات، همه بايد در چارچوب قانون عمل كنيم.

مشايي همچنين اظهار كرده است: برخي پيش از اين نگراني داشتند و از شش ماه قبل و هنوز انتخابات شروع نشده، گروهي از رد صلاحيت حرف مي‌زدند. گويا آن‌ها اميدي جز اين ندارند.

مشاور رييس‌جمهور در پايان تاكيد كرد‌ه است: در چارچوب قانون مشكلي پيش نمي‌آيد و مملكتي كه در راس آن ولي فقيه است، هر مشكلي را حل مي‌كند.

مبحث ولي فقيه نيز موضعي است كه اخيرا فراواني بيشتري در صحبت هاي اين افراد پيدا كرده و با هزينه كردن از اين موضوع مي خواهند  هم راهي براي عبور از فيلتر هاي شوراي نگهبان پيد ا كرده  و هم  جايي را در  ميان افكار عمومي در مقابل رفتار خود دراينباره پيدا كنند.

بايد ديد دولتي ها در ادامه دهن كجي هاي خود به قانون و شان ملت ايران و با وجود گمانه هايي مبني بر رد صلاحيت گزينه خود با آبرويي كه از خود در حال خرج كردن براي اين راه هستند چه رفتارهايي خواهند داشت و از اين مدت باقي مانده و امكانات موجود براي خدمت به ملت ايران چگونه استفاده خواهند كرد، آيا اين فرصت باقي مانده را هم بر خلاف قانون براي ادامه راه خود خرج مي كنند؟

امير رضواني

بخش سياست تبيان

1

توصيه‌هاي مهم يك مرجع تقليد به اصولگرايان

توصيه‌هاي مهم يك مرجع تقليد به اصولگرايان


يكي از مراجع تقليد در قم گفت: تشتت كانديداها مشكلات واضحي به دنبال دارد اما توجه به خلوص نيت و دلسوزي براي انقلاب به عنوان امري ضروري وظيفه همگان است زيرا شرايط كشور سنگين و پيچيده بوده و خلوص نيت در حل مشكلات راهگشاست.


به گزارش تبيان به نقل از تابناك آيت‌الله ناصر مكارم شيرازي در ديدار گروهي از اعضاي فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت و كميته تعيين ساز و كارهاي وحدت ميان اصولگرايان اظهار كرد: مشاهده مي‌كنيم برنامه‌هاي انتخاباتي با پوشش‌هاي ديگري آغاز شده‌اند در حالي كه با توجه به شرايط كشور كه به دنبال انتخابات سالم هستيم بايد تبليغات سالم هم داشته باشيم.

مكارم شيرازي

وي افزود: تبليغات انتخاباتي بايد از مسائل كشور جدا باشند؛ صداقت شرط اساسي پيشرفت است و اگر اين مسئله به طور كامل تحقق يابد بسياري مشكلات كشور حل خواهند شد.

اين مرجع تقليد با بيان اينكه مجلس در زمينه برخي اخبار منتشره اطلاع‌رساني كافي نمي‌كند خاطرنشان كرد: به عنوان مثال زماني كه بحث يارانه 250 هزار توماني مطرح مي‌شود چنانچه مجلس موافق آن است بايد بگويد و اگر هم آن را به صلاح نمي‌داند يا عقيده دارد غير ممكن است بايد اطلاع‌رساني كند و در مورد منابع همين يارانه‌هاي 45 هزار توماني هم اطلاعات لازم را به مردم بدهد.

وي ادامه داد: مطرح كردن چنين رقم‌هايي در جامعه مشكلاتي را به وجود مي‌آورد و توقع از دولت بعدي را هم زياد مي‌كند و در صورت اجرايي شدن اثرات تورمي به دنبال خواهد داشت؛ در اين ميان مجلس وظيفه شفاف‌سازي و اطلاع‌رساني كافي را دارد.

آيت‌الله مكارم شيرازي با بيان اينكه امروز اين خبررساني صورت نمي‌گيرد گفت: ممكن است مردم هم به اين واسطه فكرهاي ديگري كنند.

استاد برجسته حوزه علميه قم انتخابات رياست جمهوري را مورد توجه قرار داد و افزود: براساس آنچه نامزدهاي مشهور اين دوره از انتخابات طي ديدارهايي به من گفته‌اند قصد هماهنگي با ائتلاف‌هاي ديگر را دارند.

وي بيان داشت: تشتت كانديداها مشكلات واضحي به دنبال دارد اما توجه به خلوص نيت و دلسوزي براي انقلاب به عنوان امري ضروري وظيفه همگان است زيرا شرايط كشور سنگين و پيچيده بوده و خلوص نيت در حل مشكلات راهگشاست.

وي افزود: تبليغات انتخاباتي بايد از مسائل كشور جدا باشند؛ صداقت شرط اساسي پيشرفت است و اگر اين مسئله به طور كامل تحقق يابد بسياري مشكلات كشور حل خواهند شد

آيت‌الله مكارم‌شيرازي خاطرنشان كرد: تاكنون از سوي اصولگرايان طرح روشني براي رسيدن به وحدت ارائه نشده در حالي كه اشكالي ندارد يك نفر در رأس امور باشد و ديگران در كنار او به كار بپردازند.

اين مرجع تقليد با تاكيد بر ارائه آمارهاي واقعي به مردم افزود: تورم كنوني زياد است اما مردم ما صبر مي‌كنند و انتظار گشايش دارند بنابراين بايد براي حل مشكلات اقتصادي چاره‌اي انديشيده شود.

وي با بيان اينكه بن بست در هيچ مشكلي وجود ندارد عنوان داشت: خلوص نيت، احساس اينكه خداوند ناظر بر اعمال ماست، هوشياري و توجه به فرداي قيامت براي حل مشكلات ضروري هستند.

آيت‌الله مكارم‌شيرازي تصريح كرد: اگر اصولگرايان به جمع‌بندي واحدي نرسند مسئله خطرناك مي‌شود اما اگر بر سر معيار واحد هم اجماع كنند باز هم خوب است زيرا جاي تاسف دارد كه ديگران به نتيجه‌گيري واحدي برسند در حاليكه ما انتقادهايي نسبت به آنها داريم.

بخش سياست تبيان

1

ويژگي هاي ضروري رييس جمهور آينده

حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز(شنبه) در ديدار هزاران نفر از كارگران و فعالان بخش توليد و جمعي از كارگران نمونه و برتر ، با اشاره به نياز كشور براي خلق حماسه و حركت جهشي بزرگ در عرصه هاي اقتصادي و سياسي ، موضوع انتخابات را مهم  و عرصه ظهور قدرت ملي دانستند و با توصيه مۆكد به كانديداهاي احتمالي براي ارزيابي صحيح  از توانايي هاي خود و همچنين جايگاه اجرايي كشور تأكيد كردند: كشور و ملت بزرگ و مقاوم ايران  به رئيس جمهوري نياز دارد كه در عرصه بين المللي و در مقابل استكبار، نترس و شجاع، و در عرصه داخلي نيز صاحب برنامه، حكمت، تدبير، معتقد به اقتصاد مقاومتي، داراي تهذيب اخلاقي، به دور از حاشيه سازي وتشويش فريني و داراي شعارهاي  منطقي و منطبق با واقعيت باشد.

 


رهبري

 

به گزارش تبيان به نقل از دفتر اطلاع رساني مقام معظم رهبري، در اين ديدار كه به مناسبت هفته كارگر برگزار شد، حضرت آيت الله خامنه اي مهمترين ويژگي طبقه كارگر را مايه گذاشتن از جسم و جان خود براي پيشرفت و آسايش كشور دانستند و افزودند: كارگران ستون فقرات يك جامعه هستند كه درصورت نبود و يا ضعف آنها، كشور فلج خواهد شد.

ايشان با تأكيد بر لزوم توجه ويژه به مقوله كار و كارگر در عرصه فرهنگ سازي و همچنين در عرصه قانونگذاري و اجرايي خاطرنشان كردند: اگر قشر كارگر از اميد و رفاه و امنيت شغلي برخوردار باشد، حركت كشور در مسير پيشرفت سريعتر و آسان تر خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به نقش و جايگاه ويژه كارگران در پيروزي انقلاب اسلامي و همچنين در مراحل مختلف انقلاب از جمله دوران دفاع مقدس افزودند: در طول 34 سال گذشته تلاشهاي زيادي انجام گرفت تا طبقه كارگر را در مقابل انقلاب و نظام اسلامي قرار دهند اما كارگران مۆمن و انقلابي كشور با شجاعت در مقابل اين توطئه ايستادند و اين موضوع مايه افتخار طبقه كارگر است.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به نامگذاري سال گذشته به عنوان سال حمايت از توليد ملي، كار و سرمايه ايراني خاطرنشان كردند: حمايت از توليد ملي مخصوص يك سال نيست بلكه اين موضوع بايد بصورت جدي و محوري دنبال شود.

ايشان فرهنگ سازي در ميان مردم براي استفاده از كالاهاي ساخت داخل را بسيار مهم خواندند و افزودند: بايد اين فرهنگ در ميان مردم فراگير شود كه انتخاب يك كالا با نشان داخلي و يا با نشان خارجي مي تواند يك كارگر ايراني را برخوردار و يا محروم كند.

رهبر انقلاب اسلامي خطاب به ملت ايران گفتند: درخواست من از همه ملت اين است كه به سمت مصرف توليدات داخلي بروند.

حضرت آيت الله خامنه اي با تأكيد بر اينكه دستگاههاي دولتي نيز براي تأمين نيازهاي خود، به هيچ وجه نبايد از توليدات خارجي استفاده كنند ، خاطرنشان كردند: البته توليدكنندگان داخلي اعم از مديران بنگاهها، كارگران و سرمايه گذاران نيز بايد توليدات خود را بصورت درست و كامل و با كيفيت خوب ارائه دهند.

رهبر انقلاب اسلامي خطاب به ملت ايران گفتند: درخواست من از همه ملت اين است كه به سمت مصرف توليدات داخلي بروند

ايشان با اشاره به دستور اسلام مبني بر استحكام كار در كنار احترام به كارگر، و تامين امنيت شغلي او در كنار تامين امنيت سرمايه افزودند: اسلام برخلاف ديدگاههاي اقتصاد ليبرال و اقتصاد سوسياليستي، حد وسط را در پيش گرفته و نگاهي انسان مدار و عدالت مدار به كار، كارگر و سرمايه دار، دارد.

رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر اينكه امروز در عمل، ناكارآمدي و غلط بودن اقتصاد سرمايه داري آشكار شده است، خاطرنشان كردند: واكنش هايي كه امروز در اروپا و به نوعي ديگر در امريكا مشاهده مي شود، بزرگترين دليل عملي بر غلط بودن مسير اقتصاد سرمايه داري است.

حضرت آيت الله خامنه اي تأكيد كردند: حوادث كنوني در اروپا و امريكا، اول كار است و شرايط به مراتب بدتر هم خواهد شد زيرا اقتصاد سرمايه داري در سراشيبي سقوط قرار گرفته است.

رهبري

 

ايشان افزودند: مشكلات اقتصادي كنوني در غرب، بخشي از انحطاط تمدن غرب است كه مشكلات اخلاقي و فرهنگي، بخش ديگري از آن را تشكيل مي دهند.

رهبر انقلاب اسلامي در ادامه با اشاره به نامگذاري امسال بعنوان سال حماسه اقتصادي و حماسه سياسي، تأكيد كردند: حماسه به معناي حركتي جهادگونه وپرشور است و اين موضوع، بايد مد نظر مردم و مسئولان قرار گيرد و بر همين اساس، شناخت ضعف ها و خلاءها و برنامه ريزي صحيح براي تحقق حماسه ضروري است.

حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: در همه برنامه ريزيها بايد زندگي و معيشت طبقه ضعيف مورد توجه قرار گيرد.

ايشان لازمه پيشرفت كشور را حركت جهش گونه و خلق حماسه دانستند و تأكيد كردند: حماسه اقتصادي و سياسي، توأمان با يكديگر هستند و هركدام ديگري را حفظ و تقويت مي كند.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به جهت گيري تلاشها و توطئه هاي بدخواهان ملت ايران براي جلوگيري از تحقق حماسه اقتصادي و سياسي افزودند: آنان تلاش دارند تا با فشارهاي اقتصادي، ميان مردم و نظام اسلامي فاصله ايجاد و مردم را مأيوس كنند و در عين حال  به دروغ و با وقاحت تمام هم مي گويند ما با مردم ايران دشمن نيستيم!

حضرت آيت الله خامنه اي خاطرنشان كردند: اگر جهش بزرگ اقتصادي مورد توجه جدي بخش هاي اجرايي و قانونگذاري كشور قرار گيرد، همه فشارهاي اقتصادي خنثي خواهد شد.

ايشان تأكيد كردند: ملت ايران و مسئولان، با عزم راسخ خود، دشمن را در عرصه اقتصادي مأيوس خواهند كرد.

رهبر انقلاب اسلامي حماسه سياسي را نيز حضور آگاهانه مردم در صحنه سياست و مديريت كشور خواندند و افزودند: نمونه بارز حماسه سياسي، انتخابات پيش رو است كه به توفيق الهي در وقت مقرر و با حضور شوق آفرين مردم برگزار  خواهد شد.

ايشان در ادامه به بيان برخي ويژگيهاي مورد نياز براي رئيس جمهور منتخب پرداختند و گفتند: رئيس جمهور بايد فردي باشد كه در درجه اول، ايمان و اعتقاد به خدا، مردم و قانون اساسي داشته باشد و در درجه دوم داراي روحيه مقاوم باشد

حضرت آيت الله خامنه اي، كاهش انگيزه مردم براي حضور در صحنه انتخابات را طراحي بدخواهان ملت بمنظور مقابله با حماسه سياسي دانستند و خاطرنشان كردند: طراحان پشت پرده استكبار بعد از گذشت ساليان متمادي از معارضه و دشمني، همچنان ملت ايران و روحيه ايمان و ايستادگي اين ملت را نمي شناسند.

ايشان افزودند: در طول اين 34 سال همواره تحسين بزرگ براي ملت ايران بوده است زيرا اگر مسئولان از خود ايستادگي نشان دادند، به پشتوانه ايستادگي مردم بوده است و از اين پس نيز اينگونه خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامي، انتخابات را مهم و عرصه ظهور قدرت ملي دانستند و خاطرنشان كردند: ملتي كه زنده و با نشاط و متكي به اراده الهي و مطمئن به پشتيباني خداوند است، در همه عرصه ها از جمله عرصه انتخابات، پيروز ميدان خواهد بود.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به سخنان چندي قبل خود مبني بر امكان حضور همه سلائق معتقد به انقلاب اسلامي، در ميدان انتخابات، افزودند: كساني كه وارد اين ميدان مي شوند، بايد در ارزيابي توانايي خود و همچنين ارزيابي جايگاه مديريت اجرايي كشور دچار اشتباه محاسبه نشوند.

رهبري

 

ايشان تأكيد كردند: افرادي كه قصد ورود به عرصه انتخابات را دارند، بعد از ارزيابي صحيح وارد ميدان شوند، و در نهايت، اين ،ملت است كه تصميم گيري خواهد كرد.

رهبر انقلاب اسلامي ساز و كار انتخابات در كشور را مستحكم خواندند و افزودند: همانگونه كه امام (ره) بارها تأكيد مي كردند حضور شوراي نگهبان در انتخابات و بررسي صلاحيت ها بوسيله انسانهايي عادل، بي طرف و بصير، حضور مباركي است.

حضرت آيت الله خامنه اي خاطرنشان كردند: بعد از بررسي صلاحيت ها بوسيله شوراي نگهبان، مردم با تحقيق  در سوابق، شعارها و سخنان افراد صالح معرفي شده، شخصي را بعنوان رئيس جمهور انتخاب خواهند كرد و اين موضوع، ساز و كار قانوني بسيار مناسب و مباركي است.

ايشان در ادامه به بيان برخي ويژگيهاي مورد نياز براي رئيس جمهور منتخب پرداختند و گفتند: رئيس جمهور بايد فردي باشد كه در درجه اول، ايمان و اعتقاد به خدا، مردم و قانون اساسي داشته باشد و در درجه دوم داراي روحيه مقاوم باشد.

رهبر انقلاب اسلامي تأكيد كردند: ملت ايران، به دنبال تحقق اهداف و كارهاي بزرگي است و اهل تسليم شدن نيز نيست و كسي نمي تواند با او با زبان زور حرف بزند بنابراين، فردي هم كه در رأس قوه مجريه قرار مي گيرد بايد در مقابل فشار دشمنان ،نترس و شجاع و مقاوم باشد و اهل از ميدان خارج شدن نباشد.

حضرت آيت الله خامنه اي، حكمت، تدبير و داشتن برنامه را از ديگر ويژگي هاي مورد نياز رئيس جمهور خواندند و افزودند: همانگونه كه در سياست خارجي نيازمند عزت، حكمت و مصلحت هستيم، در مسائل داخلي و اقتصادي نيز به نگاه همه جانبه، بلندمدت و هندسه صحيح نياز داريم.

ايشان نگاه روزمره به مسائل اقتصادي، تغيير مكرر سياستهاي اقتصادي ، تكيه بر نظرات غيركارشناسي و همچنين اعتماد به شيوه هاي تزريقي و تحميلي اقتصادي غرب و شرق را مضر دانستند و تأكيد كردند: سياستهاي اقتصادي بايد بر مبناي اقتصاد مقاومتي باشد.

رهبر انقلاب اسلامي افزودند: اقتصاد مقاومتي، اقتصادي است كه ساخت دروني آن، مقاوم و مستحكم است و با تغييرات مختلف در دنيا، متلاطم نمي شود.

ايشان افزودند: يك از توصيه ها و تأكيد هاي هميشگي به رۆساي جمهور اين بوده است كه براي مردم هزينه و مشكل درست نكنند و از دغدغه آفريني و ايجاد تشويش و نگراني بين مردم پرهيز نمايند

حضرت آيت الله خامنه اي، تهذيب اخلاقي و درگير حواشي نشدن را از ديگر ويژگيهاي مورد نياز در انتخاب رئيس جمهور، برشمردند و گفتند: من همواره در سالهاي گذشته از رۆساي جمهور و دولتهاي مختلف حمايت و در كنار آن، توصيه نيز كرده ام و توضيح هم خواسته ام.

ايشان افزودند: يك از توصيه ها و تأكيد هاي هميشگي به رۆساي جمهور اين بوده است كه براي مردم هزينه و مشكل درست نكنند و از دغدغه آفريني و ايجاد تشويش و نگراني بين مردم پرهيز نمايند.

رهبر معظم انقلاب اسلامي خاطر نشان كردند: كساني كه وارد عرصه انتخابات مي شوند نبايد به مردم وعده هاي نادرست و در باغ سبز غير منطقي نشان بدهند بلكه بايد با سخنان منطقي و منطبق بر واقعيت و توكل بر خدا پيش بروند.

حضرت آيت الله خامنه اي تأكيد كردند: رئيس جمهوري كه ميخواهد در رأس دستگاه اجرايي اين كشور و ملت بزرگ قرار گيرد و اين راه پر افتخار را با كمك مردم طي كند بايد داراي چنين خصوصياتي باشد.

ايشان يك نكته مهم را هم يادآور شدند و گفتند آنچه كه ما از تجربه سالهاي انقلاب بدست آورده ايم اين است كه خداوند متعال با فضل و هدايت خود اين ملت را بر همه دشمنان پيروز خواهد كرد.

رهبر انقلاب اسلامي در پايان تأكيد كردند: هر كه با اين ملت داراي انگيزه عميق الهي در افتد قطعا بر خواهد افتاد.

در ابتداي اين ديدار آقاي اسدالهي عباسي سرپرست وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعي گزارشي از اهم فعاليتهاي اين وزارتخانه در سال گذشته و همچنين برنامه هاي در دست اقدام براي سال  92 ارائه كرد.

همچنين  پيش از اين ديدار تعدادي از خانواده هاي شهداي كارگر كشور از نزديك با رهبر معظم انقلاب ديدار و گفتگو كردند.

بخش سياست تبيان

1

تاكيدات رهبر معظم انقلاب اسلامي درباره انتخابات رياست جمهوري 24 خرداد

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به موضوع بسيار مهم انتخابات رياست جمهوري در 24 خردادماه امسال بر موضوعاتي مانند؛ مشاركت، ضرورت حضور همه جريان‌ها و سليقه‌هاي سياسي، رأي مردم را تعيين كننده نهايي در انتخابات، رهبري در انتخابات يك راي بيشتر ندارد، لزوم تمكين همه در برابر قانون، تمكين به انتخاب اكثريت مردم، حفظ آرامش سياسي و ... تاكيد كردند.


حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در نخستين روز از سال 1392، در جمع گسترده و پرشور هزاران نفر از زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت علي‌ بن‌موسي‌ الرضا(س) و در بخش پاياني سخنان خود تاكيد كردند:

 * انتخابات مظهر حماسه سياسي، اقتدار نظام اسلامي، مردم سالاري اسلامي، اراده ملي و آبروي نظام است.

* حضور گسترده مردم و شور انتخاباتي علاوه برتامين امنيت كشور ، تهديدهاي دشمنان را بي‌اثر و آنان را نا اميد خواهد كرد.

* حضور همه جريان‌ها و سليقه‌هاي سياسي معتقد به نظام اسلامي در انتخابات رياست جمهوري ضروري است. انتخابات مخصوص يك جريان و سليقه خاص سياسي نيست، بلكه وظيفه و حق همه كساني كه دل در گرو منافع ملي و استقلال كشور دارند، حضور در انتخابات است.

* روي گرداني از انتخابات مناسب كساني است كه با نظام اسلامي مخالفند.

* رأي مردم تعيين كننده نهايي انتخابات است. تشخيص مردم در شناخت اصلح مهم است و مردم بايد با تحقيق از افراد مورد اطمينان و دقت در كانديداها، به فرد اصلح برسند.

* رهبري در انتخابات يك راي بيشتر ندارد و كسي هم از اين راي اطلاع نخواهد داشت. هرگونه سخن يا اظهار نظر ي مبني بر اين‌كه رهبري به فرد خاصي نظر دارد ، نادرست است.

* مردم مراقب باشند تا در شناخت فرد اصلح تحت تاثير نسبت ها و اظهارات در رسانه هاي گوناگون از جمله پيامك هاي انبوهي كه رواج پيدا كرده، قرار نگيرند.

* تمكين همه در برابر قانون لازم است. حوادث سال 88 از آنجا آغاز شد كه عده‌اي نخواستند به قانون و رأي مردم تمكين كنند و در مقابل، مردم را به شورش‌هاي خياباني دعوت كردند كه يكي از خطاهاي جبران ناپذير بود.

* خوشبختانه سازوكارهاي قانوني براي رفع هرگونه شبهه‌اي وجود دارد؛ بنابراين همه بايد به انتخاب اكثريت مردم ، تمكين كنند.

* كساني كه وارد عرصه انتخابات رياست جمهوري مي‌شوند بايد پايبند به انقلاب اسلامي و ارزش‌ها، پايبند به منافع ملي و معتقد به اداره كشور با عقل جمعي و تدبير باشند

* رييس‌جمهور آينده بايد ضمن اين‌كه داراي امتيازات رئيس جمهور قبلي باشد ، از نقاط ضعف او نيز به دور باشد.

* بايد انتخاب مردم در انتخابات رياست جمهوري نشانگر پيشرفت و تكامل و انتخاب بهترين‌ها در هر دوره نسبت به دوره‌هاي قبل باشد.

* كساني كه وارد عرصه انتخابات رياست جمهوري مي‌شوند بايد پايبند به انقلاب اسلامي و ارزش‌ها، پايبند به منافع ملي و معتقد به اداره كشور با عقل جمعي و تدبير باشند.

به گزارش ايسنا، رهبر معظم انقلاب اسلامي در سفر سال گذشته خود به خراسان شمالي نيز كليدواژه‌ها و مفاهيم اصلي‌ را در ارتباط با انتخابات رياست جمهوري آينده مطرح كردند. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در بخش‌هاي مختلف بيانات حضرت آيت‌الله خامنه‌اي كه در سخنراني‌هاي جداگانه‌اي ايراد نمودند، تاكيد شده است:

* حضور در انتخابات، آگاهي است؛ بصيرت است. حضور در پاي صندوق رأي، يك كاري از سر بيكاري نيست؛ يك عمل است؛ يك عمل صالح است.

* اين‌كه يك مردمي، يك مجموعه‌اي در يك شهر، در يك استان و در كل كشور نسبت به آينده احساس وظيفه كند، نسبت به مديريت كشور احساس وظيفه كند و بخواهد در آن دخالت كند و ورود در صحنه پيدا كند، چيز ارزشمندي است؛ اين ضد آن غفلتي است كه دشمن مي‌خواهد بر ما تحميل كند.

* بصيرت در اين دوران و در همه‌ دوران‌ها به معناي اين است كه شما خط درگيري با دشمن را تشخيص دهيد؛ كجا با دشمن درگيري است؟ بعضي‌ها نقطه‌ درگيري را اشتباه مي‌كنند؛ خمپاره و توپخانه‌ خودشان را آتش مي‌كنند به سمت يك نقطه‌اي كه آن‌جا دشمن نيست، آن‌جا دوست است. بعضي‌ها رقيب انتخاباتي خودشان را «شيطان اكبر» به حساب مي‌آورند! شيطان اكبر آمريكاست، شيطان اكبر صهيونيسم است؛ رقيب جناحي كه شيطان اكبر نيست، رقيب انتخاباتي كه شيطان اكبر نيست. من طرفدار زيدم، شما طرفدار عمروئي؛ من شما را شيطان بدانم؟ چرا؟ به چه مناسبت؟ در حالي كه زيد و عمرو هر دو ادعاي انقلاب و اسلام مي‌كنند، در خدمت اسلام و در خدمت انقلابند. خط درگيري با دشمن را مشخص كنيم.

* آن چيزي كه در مورد انتخابات خواسته‌ ماست، فكر ماست، آرزوي ماست، اين چند چيز است: اين‌كه شركت مردم در انتخابات، يك مشاركت عظيمي باشد؛ اين مصون‌كننده است. همه‌ تلاش دست‌اندركاران، امروز و فردا و روز انتخابات و در اثناي مقدمات و مۆخرات، بايد اين باشد: حضور مردم، حضور گسترده‌اي باشد.

* ديگر اين‌كه از خدا بخواهيم و خودمان هم چشم‌مان را باز كنيم؛ كاري كنيم كه نتيجه‌ انتخابات، يك گزينش خوب و همراه با صلاح و صرفه‌ انقلاب و كشور باشد. اين معنايش اين نيست كه اگر ما كسي را نپسنديديم، با او بداخلاقي كنيم، برخورد تند و سخت و غلط بكنيم؛ نه. آن كساني كه خودشان را صالح مي‌دانند، براي خودشان اهليت قائلند، وارد ميدان شوند. ما هم كه مي‌خواهيم انتخاب كنيم، نگاه كنيم، حقيقتاً با معيارهائي كه معتقديم و بين همه‌ ماها مشترك است، بسنجيم. شايد بشود گفت كه بين همه‌ ايراني‌ها - معتقدين به انقلاب - اين معيارها تقريباً مشترك است. در هر كسي كه اين معيارها را مشاهده كرديم، كوشش كنيم، تلاش كنيم، كار كنيم - كار سالم - كه انتخابات به سمت انتخاب يك چنين كسي برود.

* انتخابات براي كشور مايه‌ آبروست، مايه‌ افتخار است. همه مراقب باشند كه انتخابات مايه‌ بي‌آبروئي براي كشور نشود؛ آن‌طوري كه در سال 88 يك عده‌اي سعي كردند انتخابات را مظهر اختلافات وانمود كنند، جنجال سياسيِ طبيعيِ انتخابات را تبديل كنند به يك فتنه؛ كه البته ملت ايران در مقابلش ايستاد و هر وقت هم شبيه آن اتفاق بيفتد، ملت در مقابل آن خواهد ايستاد.

* سلامت انتخابات هم مساله‌ اساسي و مهمي است. منتها فرض ما بر اين است كه مسوولين كشور با وجدان اسلامي و الهي وارد مي‌شوند و انتخابات ما سالم است. در گذشته هم كه در دولت‌هاي مختلف انتخابات انجام گرفته است - چه انتخابات رياست جمهوري، چه انتخابات مجلس، چه ديگر انتخاب‌ها - فرض ما بر اين بوده است كه انتخابات، انتخابات سالمي است. البته مراقبت‌هاي گوناگون از جهات مختلف لازم است انجام بگيرد.

* ما در چند ماه بعد از اين، مساله‌ انتخابات را داريم. تا قبل از انتخابات و در خود انتخابات، بايد همت همه‌ مسوولين اين باشد كه آرامش سياسي كشور را حفظ كنند؛ نگذارند فضاي سياسي كشور، جنجالي و متلاطم شود؛ اين جزو چيزهايي است كه هوشمندي مسوولان كشور ان‌شاءاللّه بايد بتواند اين را تحقق ببخشد.

* انتخابات براي كشور مايه‌ آبروست، مايه‌ افتخار است. همه مراقب باشند كه انتخابات مايه‌ بي‌آبروئي براي كشور نشود؛ آن‌طوري كه در سال 88 يك عده‌اي سعي كردند انتخابات را مظهر اختلافات وانمود كنند، جنجال سياسيِ طبيعيِ انتخابات را تبديل كنند به يك فتنه؛ كه البته ملت ايران در مقابلش ايستاد و هر وقت هم شبيه آن اتفاق بيفتد، ملت در مقابل آن خواهد ايستاد

* البته مردم واقعاً هوشيار و بصيرند. انسان چه بگويد در قبال اين هوشياري و بصيرت مردم؟ عامه‌ مردم هميشه به مصالح كشور با نظر درستي نگاه كرده‌اند؛ اين تجربه‌ ماست. در طول اين سه دهه، هر جا مسووليتي متوجه مردم بوده است، به بهترين وجه آن را انجام داده‌اند. دشمنان خواستند مردم را از ميدان‌هاي لازم‌الحضورِ خودشان دور كنند، نتوانستند؛ خواستند مردم را دچار تشتت آراء كنند، اختلاف كنند، كه گريبان يكديگر را بگيرند، از مصالح كشور و پيشرفت كشور غافل شوند، نتوانستند. مردم از خودشان بصيرت نشان دادند. حقاً و انصافاً بصيرت مردم مثال‌زدني است؛ اين هم كار خداست. دل‌ها دست خداست، اراده‌ها مقهور اراده‌ الهي است. مردم مۆمنند، متوجه به حقايقند؛ سفارش ما بيشتر به مسوولين است، به سياستمداران است، به مديران گوناگون است؛ مراقب باشند دشمن نتواند اين آرامش و استقرار و طمأنينه‌اي را كه به فضل الهي در كشور وجود دارد و دشمن سعي كرده اين را به هم بزند و نتوانسته، به هم بزند؛ سعي كنند اين آرامش و استقرار را حفظ كنند؛ نگذارند تلاطم به وجود بيايد. گاهي يك حرف، گاهي يك عمل نسنجيده، گاهي يك اقدام نابجا، موجب تلاطم در محيط سياسي مي‌شود؛ بايد خيلي مراقب باشند.

بخش سياست تبيان


منبع : ايسنا

1

بصيرت مركب رهوار عبور از فتنه

صرف قرار داشتن در جمع خواص و برخورداري از بصيرت نمي تواند ملاك و نشانه درستي راه و مواضع باشد، خواص اهل بصيرتي مي توانند در فتنه ها منجي و هدايتگر باشند كه دچار خودفريبي و انجام عمل خلاف بصيرت خود نشوند.

 

اشاره:

انسان ها در دوران حيات فردي و اجتماعي : سياسي به كرات تصميم گيري مي كنند و براساس هر تصميمي اقدام مي كنند و گاهي هم ناچارند براساس يك تصميم دست به انتخاب بزنند. شايد در بيشتر اوقات محور تصميم، اقدام و انتخاب منافع دنيوي افراد باشد، اما اين اصل هميشگي نيست و چه بسا انسان ناگزير به اتخاذ تصميم، اقدام و انتخابي باشد كه محور آن فراتر و ارزشمندتر از منافع دنيوي است. اگر انسان در بازه اي از زندگي خود در معرض چنين صحنه اي قرار گيرد قاعدتاً نتيجه عملي كه به آن روي مي آورد بدون لحاظ كردن مثبت و منفي و يا خوب و بد و يا صحيح و غلط بودن آن ماندگار خواهد بود و آثاري را به دنبال خواهد داشت. طبيعتاً عمل انجام شده به هر ميزان مهم و تعيين كننده باشد از آثار و تبعات گسترده تري برخوردار خواهد بود. آنچه كه عمل در حوزه فردي را با عمل در حوزه عمومي و عمل در حوزه عمومي را با عمل تاريخي در حوزه عمومي متفاوت مي كند، ارزش، جايگاه و نحوه عمل است كه حتماً آثار آن در نتيجه عمل منعكس خواهد شد. با توجه به آنچه ذكر شد عمل تاريخي در حوزه عمومي يك حركت ويژه است كه نبايد براي انجام آن رفتاري ساده لوحانه داشت. به روايت تاريخ يكي از مواقعي كه انسان تاريخي وارد دوره عمل تاريخي در حوزه عمومي مي شود آنجاست كه حوادث پرمخاطره رخ مي دهد. باز بنا به شهادت تاريخ هميشه در پشت صحنه حوادث پرمخاطره كساني قرار دارند كه شرايط موجود را در خلاف اميال و آرزوهاي خود مي بينند. به زعم آنها شرايط موجود به آنها اجازه جولان و نزديك شدن به خواسته هاي شان كه يا مغاير با نظر جمعيت معاصرشان است و يا اينكه صلاحيت و شايستگي رسيدن به آن خواسته را ندارند و يا اينكه از راه خلاف در پي كامياب شدن هستند را نمي دهد، از اين رو زيركانه با آن به ستيز برمي خيزند. چنانچه اين دسته از افراد براي رسيدن به هدف به آشوب روي آورند و در اين آشوب طلبي با تظاهر به پايبندي به ارزش هاي مشترك از آنها استفاده ابزاري كنند فتنه متولد مي شود.
ادامه مطلب

1
X