به وبلاگ انتخابات سال 92،انتخاباتي كه شعار حماسه سياسي را محقق مي كند خوش آمديد

مشايي يعني احمدي‌نژاد و احمدي‌نژاد يعني مشايي !

مشايي يعني احمدي‌نژاد و احمدي‌نژاد يعني مشايي !

 


وزارت كشور ديروز در ساعات پاياني ثبت نام كانديداي رياست جمهوري در انتظار دو فردي بود كه ماه ها گمانه هاي بسياري درباره آمدن يا نيامدنشان در رسانه ها و افكار عمومي مطرح بود.. انتظاري كه حدود ساعت 18 شكسته شد و هاشمي و مشايي با هم وارد وزارت كشور شدند.
احمدي نژاد و مشايي

اما آمدن اسفنديار رحيم مشايي كه با توجه به حجم تبليغاتي دولت براي وي با تمام پتانسيل خود چون سفرهاي استاني ، گردهمايي ها و... دور از ذهن نبود، به شكل خاصي در طول سي و چهار سال انقلاب اسلامي انجام گرفت. مشايي در حالي پا به وزارت كشور گذاشت كه رئيس جمهور او را همراهي مي كرد. اين همراهي در حالي صورت پذيرفت كه دولتي ها تا كنون هر گونه اقدامات تبليغاتي توسط خود را نفي مي كردند؛ مسئله اي كه مثل روز روشن بود و حال بيش از اينكه بر ديگران ثابت شود بر خود دولتي ها ثابت شد!

اما آنچه كه اين مسئله را بهرنج تر مي كرد حواشي اين همراهي بود، از بالابردن دست مشايي جلوي دوربين ها تا سخنراني احمدي نژاد در طرفداري از وي در پشت تريبون مستقر در وزارت كشور براي نشست خبري كانديداها.

در اين نشست رحيم مشايي كه صحبت هاي خود را با طيف شعار تبليغاتي اش شروع كرد گفت: كه رييس جمهور امروز براي همراهي با من اولين بار در طول 8 سال رياست جمهوري‌شان مرخصي بودند البته احمدي نژاد هم در صحبت هاي خود در كنار مشايي به اين موضوع اشاره كرد و گفت: امروز احساس وظيفه كردم كه بعد از نزديك به 8 سال مرخصي گرفتم تا در برپايي مقدمات حماسه سياسي حضور يابم. سه روز روزه و 14 هزار صلوات براي اين نقش‌آفريني نذر كرده‌ام  گويا خود دولتي ها هم مي دانند كه اين كار تخلفي بزرگ و خارج از عرف و اخلاق سياسي است براي همين مي خواهند اين حمايت آشكار را با توجيه مرخصي و عدم دولتي بودن اين اقدام! توجيه كنند. اين در حالي است كه رئيس جمهورفراموش كرده اند كه بر خلاف ادعايشان براي ماجراي 11 روزه خانه نشيني هم مدعي مرخصي شده بودند ديگر اينكه به فرض اينكه اين تنها مرخصي ايشان بوده است آيا در مراسم اعطاي نشان فرهنگ به مشايي، دور چهارم سفرهاي استاني و.... هم در مرخصي به سر مي بردند؟ اما اين موضوع كه قطعا با واكنش هاي بسياري همراه خواهد بود در اولين موج واكنش ها در مجلس  شوراي اسلامي با اعتراض احمد توكلي روبرو شد در ابتداي جلسه امروز پس از پايان نطق علي لاريجاني در خصوص زندگي امام محمد باقر، احمد توكلي با اعلام تذكري نسبت به موضوع نطق رياست  مجلس تذكر داد.

ايشان همه قوت‌هاي اين دولت و برادر كوچك خود احمدي‌نژاد را دارد

وي با بيان اينكه از جنابعالي به خاطر اينكه به مناسبت ميلاد امام باقر(ع) نطقي را ناظر به اوضاع ارايه فرموديد متشكرم، گفت: اينكه اختيار نطق خاص را آيين نامه داخلي به شما داده است در راستاي بيان مسائل حساس روز است زيرا نمايندگان نمي توانند اين مسائل حساس روز را در نطق خود مطرح كنند شما بايد به مسائل حساس روز اشراف داشته و در ابتداي جلسه در خصوص آن صحبت كنيد.

توكلي ادامه داد: ديروز آقاي رئيس جمهور بر خلاف سوگند و برخلاف رفتار تمام روساي جمهور سابق ايران رفتاري شبيه پادشاهان مستبد داشتند كه براي حفظ قدرتشان جانشين تعيين مي كنند. اگر مجلس در قبال اين بدعت موضع گيري نكند و جنابعالي كه سخنگوي رسمي مجلس هستيد و در مقام رياست مجلس در ابتداي نطق تان اگر در خصوص اين بدعت گذاري ها موضع گيري نكنيد در تاريخ ايران بد تلقي مي شود.

احمدي نژاد و مشايي

وي همچنين از لاريجاني خواست كه مجلس موضوع عدم كفايت رئيس جمهور را بررسي كند. اما اين تنها موضوع حاشيه اي در روز انتخابات نبوده است. رحيم مشايي در صحبت هاي خود از اينكه ادامه راه دولت را تكليف خود مي داند به بيان ويژگي هاي دولت احمدي نزاد پرداخته و گفت: آقاي احمدي‌نژاد شخصا احساسشان و محبتشان ناشي از معرفتشان است و معتقد هستم تنها در سايه احترام به ملت و ارج گذاشتن به اقشار جامعه قابل دوام است و من به اين مساله اعتراف مي‌كنم و اصرار دارم اين راه بايد ادامه يابد.

اما رئيس جمهور هم اين تعاريف را بي پاسخ نگذاشت و در ادامه تبليغ تمام قد خود از مشايي پشت تريبون رفت  و ضمن تمجيدهاي هميشگي خود از مشايي  گفت:: من آقاي مشايي را 28 سال است، مي‌شناسم. ايشان فردي مومن، پاك و عميقا باورمند به ارزش‌هاي الهي و اصول است و برآمده از انديشه‌هاي امام و رهبري است و به توانمندي‌هاي ملت ايران باور دارد.

اما اين بار اين تمجيد ها با بيان تازه و مشخصي در حمايت بي شائبه دولت از مشايي همراه بود اظهاراتي كه هيچ خط قرمزي نمي شناخت و مويدي بر رفتار هاي خودسرانه دولت در مقابل بندهاي قانون بود. قانوني كه دخالت قوه مجريه را در انتخابات منع كرده است.

رئيس جمهور در ادامه با بيان اين‌كه من نظرات خود را در فرصت مناسب و در صورت لزوم بيان مي‌كنم، تصريح كرد: ايشان همه قوت‌هاي اين دولت و برادر كوچك خود احمدي‌نژاد را دارد و در واقع نقاط برجسته‌تري نيز دارد. به صورت كامل‌تر و بالاتر.

وي افزود: مشايي يعني احمدي‌نژاد و احمدي‌نژاد يعني مشايي.

آقاي احمدي‌نژاد شخصا احساسشان و محبتشان ناشي از معرفتشان است و معتقد هستم تنها در سايه احترام به ملت و ارج گذاشتن به اقشار جامعه قابل دوام است و من به اين مساله اعتراف مي‌كنم و اصرار دارم اين راه بايد ادامه يابد

رفتاري كه زيبنده و در شان هيچ رئيس جمهور و دولتي نيست و نخواهد بود و اين اقدام علني به اين شكل بعد از ماه ها تكذيب  دهن كجي آشكاري به قانون مورد احترام ملت مي باشد.

اما دولتي ها كه هميشه از رفتار غير قانوني و خارج از عرف خود  فرار كرده اند. بعد از اين اعلام صريح در حركت فرار رو به جلوي ديگر، پيرامون اين مسئله كه آيا شخص مشايي با  توجه به اظهارات و رفتار هاي گذشته و پالس هاي شوراي نگهبان مبني بر اينكه حتي اگر كسي بوي انحراف دهد رد صلاحيت خواهد شد،سعي كردند كه برانتخابات آزاد! و فرمايشات رهبري مبني بر حضور همه سلايق تاكيد كنند. حتي در پاسخ به سوالي مبني بر حضور هاشمي رفسنجاني باز بر اين فرمايش رهبري تا كيد دوباره كردند.شايد اين تاكيدات بدين خاطر است كه گزينه آنها بتواند از فيلتر هاي شوراي نگهبان بگذرد. آنها حتي بر فضاي باز سياسي نيز تاكيد داشتند و احمدي نژاد در سخنان خود گفت:

احمدي نژاد و مشايي

"تمام سلايق بايد بيايند، حرف‌ها زده شود در يك فضاي احترام‌آميز تا ملت ايران انتخاب نهايي را انجام دهند. انتخاب حق ملت ايران است." وي در ادامه افزود" همه ما بايد به انتخاب ملت تسليم باشيم و از منتخب ملت حمايت كنيم". در واقع نانوشته اينگونه صحبت ها تكيه دولت به پشتوانه مردمي خود است پشتوانه اي كه انها مي خواهند با تكيه بر ان امتياز گيري كنند. اما اين در حالي است كه حمايت بي شائبه دولت از مشايي و آزرده خاطر كردن اطرافيان اين پشتوانه را با ريزش هاي بسياري روبرو كرده است. موردي كه نوع و حجم استقبال از دولت در سفرهاي استاني اخير مويد ان است.

اما مشايي نيز در صحبت هاي خود از اين تكنيك فرار رو به جلو استفاده كرده است. وي در قسمتي از سخنان خود گفت: در بحث رد صلاحيت من، سوال‌هاي زيادي شده كه من در پاسخ به همه مي‌گويم كه همه ما، اعم از از يك نفر كه در انتخابات حضور پيدا مي‌كند و راي خود را به صندوق مي‌اندازد، تا هركس كه در جريان برگزاري انتخابات فعاليت دارد، تا مسئولان رده بالاتر در دولت و انتخابات، همه بايد در چارچوب قانون عمل كنيم.

مشايي همچنين اظهار كرده است: برخي پيش از اين نگراني داشتند و از شش ماه قبل و هنوز انتخابات شروع نشده، گروهي از رد صلاحيت حرف مي‌زدند. گويا آن‌ها اميدي جز اين ندارند.

مشاور رييس‌جمهور در پايان تاكيد كرد‌ه است: در چارچوب قانون مشكلي پيش نمي‌آيد و مملكتي كه در راس آن ولي فقيه است، هر مشكلي را حل مي‌كند.

مبحث ولي فقيه نيز موضعي است كه اخيرا فراواني بيشتري در صحبت هاي اين افراد پيدا كرده و با هزينه كردن از اين موضوع مي خواهند  هم راهي براي عبور از فيلتر هاي شوراي نگهبان پيد ا كرده  و هم  جايي را در  ميان افكار عمومي در مقابل رفتار خود دراينباره پيدا كنند.

بايد ديد دولتي ها در ادامه دهن كجي هاي خود به قانون و شان ملت ايران و با وجود گمانه هايي مبني بر رد صلاحيت گزينه خود با آبرويي كه از خود در حال خرج كردن براي اين راه هستند چه رفتارهايي خواهند داشت و از اين مدت باقي مانده و امكانات موجود براي خدمت به ملت ايران چگونه استفاده خواهند كرد، آيا اين فرصت باقي مانده را هم بر خلاف قانون براي ادامه راه خود خرج مي كنند؟

امير رضواني

بخش سياست تبيان

1

توصيه‌هاي مهم يك مرجع تقليد به اصولگرايان

توصيه‌هاي مهم يك مرجع تقليد به اصولگرايان


يكي از مراجع تقليد در قم گفت: تشتت كانديداها مشكلات واضحي به دنبال دارد اما توجه به خلوص نيت و دلسوزي براي انقلاب به عنوان امري ضروري وظيفه همگان است زيرا شرايط كشور سنگين و پيچيده بوده و خلوص نيت در حل مشكلات راهگشاست.


به گزارش تبيان به نقل از تابناك آيت‌الله ناصر مكارم شيرازي در ديدار گروهي از اعضاي فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت و كميته تعيين ساز و كارهاي وحدت ميان اصولگرايان اظهار كرد: مشاهده مي‌كنيم برنامه‌هاي انتخاباتي با پوشش‌هاي ديگري آغاز شده‌اند در حالي كه با توجه به شرايط كشور كه به دنبال انتخابات سالم هستيم بايد تبليغات سالم هم داشته باشيم.

مكارم شيرازي

وي افزود: تبليغات انتخاباتي بايد از مسائل كشور جدا باشند؛ صداقت شرط اساسي پيشرفت است و اگر اين مسئله به طور كامل تحقق يابد بسياري مشكلات كشور حل خواهند شد.

اين مرجع تقليد با بيان اينكه مجلس در زمينه برخي اخبار منتشره اطلاع‌رساني كافي نمي‌كند خاطرنشان كرد: به عنوان مثال زماني كه بحث يارانه 250 هزار توماني مطرح مي‌شود چنانچه مجلس موافق آن است بايد بگويد و اگر هم آن را به صلاح نمي‌داند يا عقيده دارد غير ممكن است بايد اطلاع‌رساني كند و در مورد منابع همين يارانه‌هاي 45 هزار توماني هم اطلاعات لازم را به مردم بدهد.

وي ادامه داد: مطرح كردن چنين رقم‌هايي در جامعه مشكلاتي را به وجود مي‌آورد و توقع از دولت بعدي را هم زياد مي‌كند و در صورت اجرايي شدن اثرات تورمي به دنبال خواهد داشت؛ در اين ميان مجلس وظيفه شفاف‌سازي و اطلاع‌رساني كافي را دارد.

آيت‌الله مكارم شيرازي با بيان اينكه امروز اين خبررساني صورت نمي‌گيرد گفت: ممكن است مردم هم به اين واسطه فكرهاي ديگري كنند.

استاد برجسته حوزه علميه قم انتخابات رياست جمهوري را مورد توجه قرار داد و افزود: براساس آنچه نامزدهاي مشهور اين دوره از انتخابات طي ديدارهايي به من گفته‌اند قصد هماهنگي با ائتلاف‌هاي ديگر را دارند.

وي بيان داشت: تشتت كانديداها مشكلات واضحي به دنبال دارد اما توجه به خلوص نيت و دلسوزي براي انقلاب به عنوان امري ضروري وظيفه همگان است زيرا شرايط كشور سنگين و پيچيده بوده و خلوص نيت در حل مشكلات راهگشاست.

وي افزود: تبليغات انتخاباتي بايد از مسائل كشور جدا باشند؛ صداقت شرط اساسي پيشرفت است و اگر اين مسئله به طور كامل تحقق يابد بسياري مشكلات كشور حل خواهند شد

آيت‌الله مكارم‌شيرازي خاطرنشان كرد: تاكنون از سوي اصولگرايان طرح روشني براي رسيدن به وحدت ارائه نشده در حالي كه اشكالي ندارد يك نفر در رأس امور باشد و ديگران در كنار او به كار بپردازند.

اين مرجع تقليد با تاكيد بر ارائه آمارهاي واقعي به مردم افزود: تورم كنوني زياد است اما مردم ما صبر مي‌كنند و انتظار گشايش دارند بنابراين بايد براي حل مشكلات اقتصادي چاره‌اي انديشيده شود.

وي با بيان اينكه بن بست در هيچ مشكلي وجود ندارد عنوان داشت: خلوص نيت، احساس اينكه خداوند ناظر بر اعمال ماست، هوشياري و توجه به فرداي قيامت براي حل مشكلات ضروري هستند.

آيت‌الله مكارم‌شيرازي تصريح كرد: اگر اصولگرايان به جمع‌بندي واحدي نرسند مسئله خطرناك مي‌شود اما اگر بر سر معيار واحد هم اجماع كنند باز هم خوب است زيرا جاي تاسف دارد كه ديگران به نتيجه‌گيري واحدي برسند در حاليكه ما انتقادهايي نسبت به آنها داريم.

بخش سياست تبيان

1

ويژگي هاي ضروري رييس جمهور آينده

حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز(شنبه) در ديدار هزاران نفر از كارگران و فعالان بخش توليد و جمعي از كارگران نمونه و برتر ، با اشاره به نياز كشور براي خلق حماسه و حركت جهشي بزرگ در عرصه هاي اقتصادي و سياسي ، موضوع انتخابات را مهم  و عرصه ظهور قدرت ملي دانستند و با توصيه مۆكد به كانديداهاي احتمالي براي ارزيابي صحيح  از توانايي هاي خود و همچنين جايگاه اجرايي كشور تأكيد كردند: كشور و ملت بزرگ و مقاوم ايران  به رئيس جمهوري نياز دارد كه در عرصه بين المللي و در مقابل استكبار، نترس و شجاع، و در عرصه داخلي نيز صاحب برنامه، حكمت، تدبير، معتقد به اقتصاد مقاومتي، داراي تهذيب اخلاقي، به دور از حاشيه سازي وتشويش فريني و داراي شعارهاي  منطقي و منطبق با واقعيت باشد.

 


رهبري

 

به گزارش تبيان به نقل از دفتر اطلاع رساني مقام معظم رهبري، در اين ديدار كه به مناسبت هفته كارگر برگزار شد، حضرت آيت الله خامنه اي مهمترين ويژگي طبقه كارگر را مايه گذاشتن از جسم و جان خود براي پيشرفت و آسايش كشور دانستند و افزودند: كارگران ستون فقرات يك جامعه هستند كه درصورت نبود و يا ضعف آنها، كشور فلج خواهد شد.

ايشان با تأكيد بر لزوم توجه ويژه به مقوله كار و كارگر در عرصه فرهنگ سازي و همچنين در عرصه قانونگذاري و اجرايي خاطرنشان كردند: اگر قشر كارگر از اميد و رفاه و امنيت شغلي برخوردار باشد، حركت كشور در مسير پيشرفت سريعتر و آسان تر خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به نقش و جايگاه ويژه كارگران در پيروزي انقلاب اسلامي و همچنين در مراحل مختلف انقلاب از جمله دوران دفاع مقدس افزودند: در طول 34 سال گذشته تلاشهاي زيادي انجام گرفت تا طبقه كارگر را در مقابل انقلاب و نظام اسلامي قرار دهند اما كارگران مۆمن و انقلابي كشور با شجاعت در مقابل اين توطئه ايستادند و اين موضوع مايه افتخار طبقه كارگر است.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به نامگذاري سال گذشته به عنوان سال حمايت از توليد ملي، كار و سرمايه ايراني خاطرنشان كردند: حمايت از توليد ملي مخصوص يك سال نيست بلكه اين موضوع بايد بصورت جدي و محوري دنبال شود.

ايشان فرهنگ سازي در ميان مردم براي استفاده از كالاهاي ساخت داخل را بسيار مهم خواندند و افزودند: بايد اين فرهنگ در ميان مردم فراگير شود كه انتخاب يك كالا با نشان داخلي و يا با نشان خارجي مي تواند يك كارگر ايراني را برخوردار و يا محروم كند.

رهبر انقلاب اسلامي خطاب به ملت ايران گفتند: درخواست من از همه ملت اين است كه به سمت مصرف توليدات داخلي بروند.

حضرت آيت الله خامنه اي با تأكيد بر اينكه دستگاههاي دولتي نيز براي تأمين نيازهاي خود، به هيچ وجه نبايد از توليدات خارجي استفاده كنند ، خاطرنشان كردند: البته توليدكنندگان داخلي اعم از مديران بنگاهها، كارگران و سرمايه گذاران نيز بايد توليدات خود را بصورت درست و كامل و با كيفيت خوب ارائه دهند.

رهبر انقلاب اسلامي خطاب به ملت ايران گفتند: درخواست من از همه ملت اين است كه به سمت مصرف توليدات داخلي بروند

ايشان با اشاره به دستور اسلام مبني بر استحكام كار در كنار احترام به كارگر، و تامين امنيت شغلي او در كنار تامين امنيت سرمايه افزودند: اسلام برخلاف ديدگاههاي اقتصاد ليبرال و اقتصاد سوسياليستي، حد وسط را در پيش گرفته و نگاهي انسان مدار و عدالت مدار به كار، كارگر و سرمايه دار، دارد.

رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر اينكه امروز در عمل، ناكارآمدي و غلط بودن اقتصاد سرمايه داري آشكار شده است، خاطرنشان كردند: واكنش هايي كه امروز در اروپا و به نوعي ديگر در امريكا مشاهده مي شود، بزرگترين دليل عملي بر غلط بودن مسير اقتصاد سرمايه داري است.

حضرت آيت الله خامنه اي تأكيد كردند: حوادث كنوني در اروپا و امريكا، اول كار است و شرايط به مراتب بدتر هم خواهد شد زيرا اقتصاد سرمايه داري در سراشيبي سقوط قرار گرفته است.

رهبري

 

ايشان افزودند: مشكلات اقتصادي كنوني در غرب، بخشي از انحطاط تمدن غرب است كه مشكلات اخلاقي و فرهنگي، بخش ديگري از آن را تشكيل مي دهند.

رهبر انقلاب اسلامي در ادامه با اشاره به نامگذاري امسال بعنوان سال حماسه اقتصادي و حماسه سياسي، تأكيد كردند: حماسه به معناي حركتي جهادگونه وپرشور است و اين موضوع، بايد مد نظر مردم و مسئولان قرار گيرد و بر همين اساس، شناخت ضعف ها و خلاءها و برنامه ريزي صحيح براي تحقق حماسه ضروري است.

حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: در همه برنامه ريزيها بايد زندگي و معيشت طبقه ضعيف مورد توجه قرار گيرد.

ايشان لازمه پيشرفت كشور را حركت جهش گونه و خلق حماسه دانستند و تأكيد كردند: حماسه اقتصادي و سياسي، توأمان با يكديگر هستند و هركدام ديگري را حفظ و تقويت مي كند.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به جهت گيري تلاشها و توطئه هاي بدخواهان ملت ايران براي جلوگيري از تحقق حماسه اقتصادي و سياسي افزودند: آنان تلاش دارند تا با فشارهاي اقتصادي، ميان مردم و نظام اسلامي فاصله ايجاد و مردم را مأيوس كنند و در عين حال  به دروغ و با وقاحت تمام هم مي گويند ما با مردم ايران دشمن نيستيم!

حضرت آيت الله خامنه اي خاطرنشان كردند: اگر جهش بزرگ اقتصادي مورد توجه جدي بخش هاي اجرايي و قانونگذاري كشور قرار گيرد، همه فشارهاي اقتصادي خنثي خواهد شد.

ايشان تأكيد كردند: ملت ايران و مسئولان، با عزم راسخ خود، دشمن را در عرصه اقتصادي مأيوس خواهند كرد.

رهبر انقلاب اسلامي حماسه سياسي را نيز حضور آگاهانه مردم در صحنه سياست و مديريت كشور خواندند و افزودند: نمونه بارز حماسه سياسي، انتخابات پيش رو است كه به توفيق الهي در وقت مقرر و با حضور شوق آفرين مردم برگزار  خواهد شد.

ايشان در ادامه به بيان برخي ويژگيهاي مورد نياز براي رئيس جمهور منتخب پرداختند و گفتند: رئيس جمهور بايد فردي باشد كه در درجه اول، ايمان و اعتقاد به خدا، مردم و قانون اساسي داشته باشد و در درجه دوم داراي روحيه مقاوم باشد

حضرت آيت الله خامنه اي، كاهش انگيزه مردم براي حضور در صحنه انتخابات را طراحي بدخواهان ملت بمنظور مقابله با حماسه سياسي دانستند و خاطرنشان كردند: طراحان پشت پرده استكبار بعد از گذشت ساليان متمادي از معارضه و دشمني، همچنان ملت ايران و روحيه ايمان و ايستادگي اين ملت را نمي شناسند.

ايشان افزودند: در طول اين 34 سال همواره تحسين بزرگ براي ملت ايران بوده است زيرا اگر مسئولان از خود ايستادگي نشان دادند، به پشتوانه ايستادگي مردم بوده است و از اين پس نيز اينگونه خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامي، انتخابات را مهم و عرصه ظهور قدرت ملي دانستند و خاطرنشان كردند: ملتي كه زنده و با نشاط و متكي به اراده الهي و مطمئن به پشتيباني خداوند است، در همه عرصه ها از جمله عرصه انتخابات، پيروز ميدان خواهد بود.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به سخنان چندي قبل خود مبني بر امكان حضور همه سلائق معتقد به انقلاب اسلامي، در ميدان انتخابات، افزودند: كساني كه وارد اين ميدان مي شوند، بايد در ارزيابي توانايي خود و همچنين ارزيابي جايگاه مديريت اجرايي كشور دچار اشتباه محاسبه نشوند.

رهبري

 

ايشان تأكيد كردند: افرادي كه قصد ورود به عرصه انتخابات را دارند، بعد از ارزيابي صحيح وارد ميدان شوند، و در نهايت، اين ،ملت است كه تصميم گيري خواهد كرد.

رهبر انقلاب اسلامي ساز و كار انتخابات در كشور را مستحكم خواندند و افزودند: همانگونه كه امام (ره) بارها تأكيد مي كردند حضور شوراي نگهبان در انتخابات و بررسي صلاحيت ها بوسيله انسانهايي عادل، بي طرف و بصير، حضور مباركي است.

حضرت آيت الله خامنه اي خاطرنشان كردند: بعد از بررسي صلاحيت ها بوسيله شوراي نگهبان، مردم با تحقيق  در سوابق، شعارها و سخنان افراد صالح معرفي شده، شخصي را بعنوان رئيس جمهور انتخاب خواهند كرد و اين موضوع، ساز و كار قانوني بسيار مناسب و مباركي است.

ايشان در ادامه به بيان برخي ويژگيهاي مورد نياز براي رئيس جمهور منتخب پرداختند و گفتند: رئيس جمهور بايد فردي باشد كه در درجه اول، ايمان و اعتقاد به خدا، مردم و قانون اساسي داشته باشد و در درجه دوم داراي روحيه مقاوم باشد.

رهبر انقلاب اسلامي تأكيد كردند: ملت ايران، به دنبال تحقق اهداف و كارهاي بزرگي است و اهل تسليم شدن نيز نيست و كسي نمي تواند با او با زبان زور حرف بزند بنابراين، فردي هم كه در رأس قوه مجريه قرار مي گيرد بايد در مقابل فشار دشمنان ،نترس و شجاع و مقاوم باشد و اهل از ميدان خارج شدن نباشد.

حضرت آيت الله خامنه اي، حكمت، تدبير و داشتن برنامه را از ديگر ويژگي هاي مورد نياز رئيس جمهور خواندند و افزودند: همانگونه كه در سياست خارجي نيازمند عزت، حكمت و مصلحت هستيم، در مسائل داخلي و اقتصادي نيز به نگاه همه جانبه، بلندمدت و هندسه صحيح نياز داريم.

ايشان نگاه روزمره به مسائل اقتصادي، تغيير مكرر سياستهاي اقتصادي ، تكيه بر نظرات غيركارشناسي و همچنين اعتماد به شيوه هاي تزريقي و تحميلي اقتصادي غرب و شرق را مضر دانستند و تأكيد كردند: سياستهاي اقتصادي بايد بر مبناي اقتصاد مقاومتي باشد.

رهبر انقلاب اسلامي افزودند: اقتصاد مقاومتي، اقتصادي است كه ساخت دروني آن، مقاوم و مستحكم است و با تغييرات مختلف در دنيا، متلاطم نمي شود.

ايشان افزودند: يك از توصيه ها و تأكيد هاي هميشگي به رۆساي جمهور اين بوده است كه براي مردم هزينه و مشكل درست نكنند و از دغدغه آفريني و ايجاد تشويش و نگراني بين مردم پرهيز نمايند

حضرت آيت الله خامنه اي، تهذيب اخلاقي و درگير حواشي نشدن را از ديگر ويژگيهاي مورد نياز در انتخاب رئيس جمهور، برشمردند و گفتند: من همواره در سالهاي گذشته از رۆساي جمهور و دولتهاي مختلف حمايت و در كنار آن، توصيه نيز كرده ام و توضيح هم خواسته ام.

ايشان افزودند: يك از توصيه ها و تأكيد هاي هميشگي به رۆساي جمهور اين بوده است كه براي مردم هزينه و مشكل درست نكنند و از دغدغه آفريني و ايجاد تشويش و نگراني بين مردم پرهيز نمايند.

رهبر معظم انقلاب اسلامي خاطر نشان كردند: كساني كه وارد عرصه انتخابات مي شوند نبايد به مردم وعده هاي نادرست و در باغ سبز غير منطقي نشان بدهند بلكه بايد با سخنان منطقي و منطبق بر واقعيت و توكل بر خدا پيش بروند.

حضرت آيت الله خامنه اي تأكيد كردند: رئيس جمهوري كه ميخواهد در رأس دستگاه اجرايي اين كشور و ملت بزرگ قرار گيرد و اين راه پر افتخار را با كمك مردم طي كند بايد داراي چنين خصوصياتي باشد.

ايشان يك نكته مهم را هم يادآور شدند و گفتند آنچه كه ما از تجربه سالهاي انقلاب بدست آورده ايم اين است كه خداوند متعال با فضل و هدايت خود اين ملت را بر همه دشمنان پيروز خواهد كرد.

رهبر انقلاب اسلامي در پايان تأكيد كردند: هر كه با اين ملت داراي انگيزه عميق الهي در افتد قطعا بر خواهد افتاد.

در ابتداي اين ديدار آقاي اسدالهي عباسي سرپرست وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعي گزارشي از اهم فعاليتهاي اين وزارتخانه در سال گذشته و همچنين برنامه هاي در دست اقدام براي سال  92 ارائه كرد.

همچنين  پيش از اين ديدار تعدادي از خانواده هاي شهداي كارگر كشور از نزديك با رهبر معظم انقلاب ديدار و گفتگو كردند.

بخش سياست تبيان

1

تاكيدات رهبر معظم انقلاب اسلامي درباره انتخابات رياست جمهوري 24 خرداد

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به موضوع بسيار مهم انتخابات رياست جمهوري در 24 خردادماه امسال بر موضوعاتي مانند؛ مشاركت، ضرورت حضور همه جريان‌ها و سليقه‌هاي سياسي، رأي مردم را تعيين كننده نهايي در انتخابات، رهبري در انتخابات يك راي بيشتر ندارد، لزوم تمكين همه در برابر قانون، تمكين به انتخاب اكثريت مردم، حفظ آرامش سياسي و ... تاكيد كردند.


حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در نخستين روز از سال 1392، در جمع گسترده و پرشور هزاران نفر از زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت علي‌ بن‌موسي‌ الرضا(س) و در بخش پاياني سخنان خود تاكيد كردند:

 * انتخابات مظهر حماسه سياسي، اقتدار نظام اسلامي، مردم سالاري اسلامي، اراده ملي و آبروي نظام است.

* حضور گسترده مردم و شور انتخاباتي علاوه برتامين امنيت كشور ، تهديدهاي دشمنان را بي‌اثر و آنان را نا اميد خواهد كرد.

* حضور همه جريان‌ها و سليقه‌هاي سياسي معتقد به نظام اسلامي در انتخابات رياست جمهوري ضروري است. انتخابات مخصوص يك جريان و سليقه خاص سياسي نيست، بلكه وظيفه و حق همه كساني كه دل در گرو منافع ملي و استقلال كشور دارند، حضور در انتخابات است.

* روي گرداني از انتخابات مناسب كساني است كه با نظام اسلامي مخالفند.

* رأي مردم تعيين كننده نهايي انتخابات است. تشخيص مردم در شناخت اصلح مهم است و مردم بايد با تحقيق از افراد مورد اطمينان و دقت در كانديداها، به فرد اصلح برسند.

* رهبري در انتخابات يك راي بيشتر ندارد و كسي هم از اين راي اطلاع نخواهد داشت. هرگونه سخن يا اظهار نظر ي مبني بر اين‌كه رهبري به فرد خاصي نظر دارد ، نادرست است.

* مردم مراقب باشند تا در شناخت فرد اصلح تحت تاثير نسبت ها و اظهارات در رسانه هاي گوناگون از جمله پيامك هاي انبوهي كه رواج پيدا كرده، قرار نگيرند.

* تمكين همه در برابر قانون لازم است. حوادث سال 88 از آنجا آغاز شد كه عده‌اي نخواستند به قانون و رأي مردم تمكين كنند و در مقابل، مردم را به شورش‌هاي خياباني دعوت كردند كه يكي از خطاهاي جبران ناپذير بود.

* خوشبختانه سازوكارهاي قانوني براي رفع هرگونه شبهه‌اي وجود دارد؛ بنابراين همه بايد به انتخاب اكثريت مردم ، تمكين كنند.

* كساني كه وارد عرصه انتخابات رياست جمهوري مي‌شوند بايد پايبند به انقلاب اسلامي و ارزش‌ها، پايبند به منافع ملي و معتقد به اداره كشور با عقل جمعي و تدبير باشند

* رييس‌جمهور آينده بايد ضمن اين‌كه داراي امتيازات رئيس جمهور قبلي باشد ، از نقاط ضعف او نيز به دور باشد.

* بايد انتخاب مردم در انتخابات رياست جمهوري نشانگر پيشرفت و تكامل و انتخاب بهترين‌ها در هر دوره نسبت به دوره‌هاي قبل باشد.

* كساني كه وارد عرصه انتخابات رياست جمهوري مي‌شوند بايد پايبند به انقلاب اسلامي و ارزش‌ها، پايبند به منافع ملي و معتقد به اداره كشور با عقل جمعي و تدبير باشند.

به گزارش ايسنا، رهبر معظم انقلاب اسلامي در سفر سال گذشته خود به خراسان شمالي نيز كليدواژه‌ها و مفاهيم اصلي‌ را در ارتباط با انتخابات رياست جمهوري آينده مطرح كردند. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در بخش‌هاي مختلف بيانات حضرت آيت‌الله خامنه‌اي كه در سخنراني‌هاي جداگانه‌اي ايراد نمودند، تاكيد شده است:

* حضور در انتخابات، آگاهي است؛ بصيرت است. حضور در پاي صندوق رأي، يك كاري از سر بيكاري نيست؛ يك عمل است؛ يك عمل صالح است.

* اين‌كه يك مردمي، يك مجموعه‌اي در يك شهر، در يك استان و در كل كشور نسبت به آينده احساس وظيفه كند، نسبت به مديريت كشور احساس وظيفه كند و بخواهد در آن دخالت كند و ورود در صحنه پيدا كند، چيز ارزشمندي است؛ اين ضد آن غفلتي است كه دشمن مي‌خواهد بر ما تحميل كند.

* بصيرت در اين دوران و در همه‌ دوران‌ها به معناي اين است كه شما خط درگيري با دشمن را تشخيص دهيد؛ كجا با دشمن درگيري است؟ بعضي‌ها نقطه‌ درگيري را اشتباه مي‌كنند؛ خمپاره و توپخانه‌ خودشان را آتش مي‌كنند به سمت يك نقطه‌اي كه آن‌جا دشمن نيست، آن‌جا دوست است. بعضي‌ها رقيب انتخاباتي خودشان را «شيطان اكبر» به حساب مي‌آورند! شيطان اكبر آمريكاست، شيطان اكبر صهيونيسم است؛ رقيب جناحي كه شيطان اكبر نيست، رقيب انتخاباتي كه شيطان اكبر نيست. من طرفدار زيدم، شما طرفدار عمروئي؛ من شما را شيطان بدانم؟ چرا؟ به چه مناسبت؟ در حالي كه زيد و عمرو هر دو ادعاي انقلاب و اسلام مي‌كنند، در خدمت اسلام و در خدمت انقلابند. خط درگيري با دشمن را مشخص كنيم.

* آن چيزي كه در مورد انتخابات خواسته‌ ماست، فكر ماست، آرزوي ماست، اين چند چيز است: اين‌كه شركت مردم در انتخابات، يك مشاركت عظيمي باشد؛ اين مصون‌كننده است. همه‌ تلاش دست‌اندركاران، امروز و فردا و روز انتخابات و در اثناي مقدمات و مۆخرات، بايد اين باشد: حضور مردم، حضور گسترده‌اي باشد.

* ديگر اين‌كه از خدا بخواهيم و خودمان هم چشم‌مان را باز كنيم؛ كاري كنيم كه نتيجه‌ انتخابات، يك گزينش خوب و همراه با صلاح و صرفه‌ انقلاب و كشور باشد. اين معنايش اين نيست كه اگر ما كسي را نپسنديديم، با او بداخلاقي كنيم، برخورد تند و سخت و غلط بكنيم؛ نه. آن كساني كه خودشان را صالح مي‌دانند، براي خودشان اهليت قائلند، وارد ميدان شوند. ما هم كه مي‌خواهيم انتخاب كنيم، نگاه كنيم، حقيقتاً با معيارهائي كه معتقديم و بين همه‌ ماها مشترك است، بسنجيم. شايد بشود گفت كه بين همه‌ ايراني‌ها - معتقدين به انقلاب - اين معيارها تقريباً مشترك است. در هر كسي كه اين معيارها را مشاهده كرديم، كوشش كنيم، تلاش كنيم، كار كنيم - كار سالم - كه انتخابات به سمت انتخاب يك چنين كسي برود.

* انتخابات براي كشور مايه‌ آبروست، مايه‌ افتخار است. همه مراقب باشند كه انتخابات مايه‌ بي‌آبروئي براي كشور نشود؛ آن‌طوري كه در سال 88 يك عده‌اي سعي كردند انتخابات را مظهر اختلافات وانمود كنند، جنجال سياسيِ طبيعيِ انتخابات را تبديل كنند به يك فتنه؛ كه البته ملت ايران در مقابلش ايستاد و هر وقت هم شبيه آن اتفاق بيفتد، ملت در مقابل آن خواهد ايستاد.

* سلامت انتخابات هم مساله‌ اساسي و مهمي است. منتها فرض ما بر اين است كه مسوولين كشور با وجدان اسلامي و الهي وارد مي‌شوند و انتخابات ما سالم است. در گذشته هم كه در دولت‌هاي مختلف انتخابات انجام گرفته است - چه انتخابات رياست جمهوري، چه انتخابات مجلس، چه ديگر انتخاب‌ها - فرض ما بر اين بوده است كه انتخابات، انتخابات سالمي است. البته مراقبت‌هاي گوناگون از جهات مختلف لازم است انجام بگيرد.

* ما در چند ماه بعد از اين، مساله‌ انتخابات را داريم. تا قبل از انتخابات و در خود انتخابات، بايد همت همه‌ مسوولين اين باشد كه آرامش سياسي كشور را حفظ كنند؛ نگذارند فضاي سياسي كشور، جنجالي و متلاطم شود؛ اين جزو چيزهايي است كه هوشمندي مسوولان كشور ان‌شاءاللّه بايد بتواند اين را تحقق ببخشد.

* انتخابات براي كشور مايه‌ آبروست، مايه‌ افتخار است. همه مراقب باشند كه انتخابات مايه‌ بي‌آبروئي براي كشور نشود؛ آن‌طوري كه در سال 88 يك عده‌اي سعي كردند انتخابات را مظهر اختلافات وانمود كنند، جنجال سياسيِ طبيعيِ انتخابات را تبديل كنند به يك فتنه؛ كه البته ملت ايران در مقابلش ايستاد و هر وقت هم شبيه آن اتفاق بيفتد، ملت در مقابل آن خواهد ايستاد

* البته مردم واقعاً هوشيار و بصيرند. انسان چه بگويد در قبال اين هوشياري و بصيرت مردم؟ عامه‌ مردم هميشه به مصالح كشور با نظر درستي نگاه كرده‌اند؛ اين تجربه‌ ماست. در طول اين سه دهه، هر جا مسووليتي متوجه مردم بوده است، به بهترين وجه آن را انجام داده‌اند. دشمنان خواستند مردم را از ميدان‌هاي لازم‌الحضورِ خودشان دور كنند، نتوانستند؛ خواستند مردم را دچار تشتت آراء كنند، اختلاف كنند، كه گريبان يكديگر را بگيرند، از مصالح كشور و پيشرفت كشور غافل شوند، نتوانستند. مردم از خودشان بصيرت نشان دادند. حقاً و انصافاً بصيرت مردم مثال‌زدني است؛ اين هم كار خداست. دل‌ها دست خداست، اراده‌ها مقهور اراده‌ الهي است. مردم مۆمنند، متوجه به حقايقند؛ سفارش ما بيشتر به مسوولين است، به سياستمداران است، به مديران گوناگون است؛ مراقب باشند دشمن نتواند اين آرامش و استقرار و طمأنينه‌اي را كه به فضل الهي در كشور وجود دارد و دشمن سعي كرده اين را به هم بزند و نتوانسته، به هم بزند؛ سعي كنند اين آرامش و استقرار را حفظ كنند؛ نگذارند تلاطم به وجود بيايد. گاهي يك حرف، گاهي يك عمل نسنجيده، گاهي يك اقدام نابجا، موجب تلاطم در محيط سياسي مي‌شود؛ بايد خيلي مراقب باشند.

بخش سياست تبيان


منبع : ايسنا

1

بصيرت مركب رهوار عبور از فتنه

صرف قرار داشتن در جمع خواص و برخورداري از بصيرت نمي تواند ملاك و نشانه درستي راه و مواضع باشد، خواص اهل بصيرتي مي توانند در فتنه ها منجي و هدايتگر باشند كه دچار خودفريبي و انجام عمل خلاف بصيرت خود نشوند.

 

اشاره:

انسان ها در دوران حيات فردي و اجتماعي : سياسي به كرات تصميم گيري مي كنند و براساس هر تصميمي اقدام مي كنند و گاهي هم ناچارند براساس يك تصميم دست به انتخاب بزنند. شايد در بيشتر اوقات محور تصميم، اقدام و انتخاب منافع دنيوي افراد باشد، اما اين اصل هميشگي نيست و چه بسا انسان ناگزير به اتخاذ تصميم، اقدام و انتخابي باشد كه محور آن فراتر و ارزشمندتر از منافع دنيوي است. اگر انسان در بازه اي از زندگي خود در معرض چنين صحنه اي قرار گيرد قاعدتاً نتيجه عملي كه به آن روي مي آورد بدون لحاظ كردن مثبت و منفي و يا خوب و بد و يا صحيح و غلط بودن آن ماندگار خواهد بود و آثاري را به دنبال خواهد داشت. طبيعتاً عمل انجام شده به هر ميزان مهم و تعيين كننده باشد از آثار و تبعات گسترده تري برخوردار خواهد بود. آنچه كه عمل در حوزه فردي را با عمل در حوزه عمومي و عمل در حوزه عمومي را با عمل تاريخي در حوزه عمومي متفاوت مي كند، ارزش، جايگاه و نحوه عمل است كه حتماً آثار آن در نتيجه عمل منعكس خواهد شد. با توجه به آنچه ذكر شد عمل تاريخي در حوزه عمومي يك حركت ويژه است كه نبايد براي انجام آن رفتاري ساده لوحانه داشت. به روايت تاريخ يكي از مواقعي كه انسان تاريخي وارد دوره عمل تاريخي در حوزه عمومي مي شود آنجاست كه حوادث پرمخاطره رخ مي دهد. باز بنا به شهادت تاريخ هميشه در پشت صحنه حوادث پرمخاطره كساني قرار دارند كه شرايط موجود را در خلاف اميال و آرزوهاي خود مي بينند. به زعم آنها شرايط موجود به آنها اجازه جولان و نزديك شدن به خواسته هاي شان كه يا مغاير با نظر جمعيت معاصرشان است و يا اينكه صلاحيت و شايستگي رسيدن به آن خواسته را ندارند و يا اينكه از راه خلاف در پي كامياب شدن هستند را نمي دهد، از اين رو زيركانه با آن به ستيز برمي خيزند. چنانچه اين دسته از افراد براي رسيدن به هدف به آشوب روي آورند و در اين آشوب طلبي با تظاهر به پايبندي به ارزش هاي مشترك از آنها استفاده ابزاري كنند فتنه متولد مي شود.
ادامه مطلب

1

تحليلي درباره موانع بصيرت

تحليلي درباره موانع بصيرت

بصيرت به انسان قدرت تشخيص مسائل پيچيده سياسي و اجتماعي را مي‌دهد و او با درك و فهم درست واقعيت‌هاي جامعه، در هنگامه بحران و فتنه، حق را از باطل جدا مي‌كند و با نور معرفت الهي، در مسير مستقيم حركت مي‌نمايد. اگر انسان بصير نباشد، گرفتار فتنه‌ها مي‌شود و با كوري به بيراهه مي‌رود و در پرتگاه سقوط مي‌كند.

مقام معظم رهبري به‌ويژه پس از انتخابات باشكوه 22 خرداد و فتنه‌انگيزي بدخواهان، بارها بر نقش بصيرت و اهميت بالا‌ي آن تأكيد كرده‌اند.
ايشان از جمله در ديدار مردم مؤمن و انقلا‌بي چالوس، با بيان برخي نكات درباره مسائل كلي كشور و انقلا‌ب، بصيرت را نياز اصلي جامعه خواندند و خاطر نشان كردند: بصيرت اجازه نمي‌دهد «غبارآلودگي فتنه»، كسي را گمراه كند. معظم له بصيرت ملت را كند كننده تيغ‌هاي دشمن دانستند و افزودند: «اگر بصيرت نباشد، انسان حتي با نعمت خوب، ممكن است گمراه شود و در راه بد، قدم بگذارد.» اما به راستي بصيرت چيست و موانع آن كدام‌ است؟
بصيرت به معناي بينايي دل است. بينايي دل، برگرفته از قدرت تحليل صحيح است؛ قدرتي كه بتوان از واقعيت‌هاي جامعه جمع‌بندي ذهني براي خود پديد آورد و چيزي را شناخت. اين قدرت تحليل و بصيرت، بسيار مهم است. هر ضربه‌اي كه مسلمانان در طول تاريخ بشريت خورده‌اند، از ضعف تحليل و بينايي دل بوده است.
بصيرت به انسان قدرت تشخيص مسائل پيچيده سياسي و اجتماعي را مي‌دهد و او با درك و فهم درست واقعيت‌هاي جامعه، در هنگامه بحران و فتنه، حق را از باطل جدا مي‌كند و با نور معرفت الهي، در مسير مستقيم حركت مي‌نمايد. اگر انسان بصير نباشد، گرفتار فتنه‌ها مي‌شود و با كوري به بيراهه مي‌رود و در پرتگاه سقوط مي‌كند.
آن چيزي كه بشر را به اين وادي مي‌كشاند و از قدرت تحليل صحيح و بينايي دل جدا مي‌سازد و به مسلمان ضربه مي‌زند، موانع اين عروج‌اند كه شناخت تك تكان‌ها، مي‌‌تواند من و ما را در پيمودن راه مستقيم تا به هدف و رسيدن به بصيرت واقعي كمك كند. ‌
دقيقاً به همين علت “موانع بصيرت” را معرفي مي‌كنيم تا در دوران فتنه، عاقلانه گام برداريم و با پرهيز از افتادن در دام فتنه، خود نيز عامل ايجاد فتنه نگرديم.
1- جهل
محمدبن مسلم به علي بن ابيطالب(ع) مي‌گويد: “اگر مي‌خواهي من همراه تو بجنگم، شمشيري به من بده كه مسلمان را از كافر تشخيص دهد. محمدبن مسلم حق و باطل را نمي‌شناسد. جاهل به حقايق و واقعيت‌هاست. اين جهل جلوي بصيرت او را گرفته است. اگر جهل را در هم بشكند، هرگز چنين سخن نمي‌گويد. اگر آگاه به عظمت علي(ع) بود كه چنين سخن گزافي نمي‌گفت. امروز هم برخي از بي بصيرتي‌ها، برخاسته از جهل افراد و گروه‌هاست.
2- دنياپرستي
طلحه و زبير و خوارج، بيگانه از قرآن نبودند. خوب قرآن را بلد بودند. واژه واژه آن را مي‌دانستند. بعضي حافظ كل قرآن بودند. برخي از همينان اهل نافله و نماز شب بودند. بعضي حقانيت علي(ع) را هم مي‌دانستند، اما مي‌گفتند: “نماز پشت سر علي مقبول‌تر، ولي سفره معاويه چرب‌تر است.” اينان با چشم، دنيا را دنبال مي‌كردند و كور شده بودند.
علي(ع) مي‌فرمايد: “والله اگر طلحه پيروز شود، نخستين قرباني او زبير است و اگر زبير پيروز شود، اولين قرباني او طلحه است.” امروز هم دنياطلبي و دنياپرستي و قدرت‌خواهي و پول دوستي و رياست طلبي برخي را كور كرده است.
3- شخصيت زدگي
امام صادق(ع) مي‌فرمايند: “كسي كه با معيار اشخاص وارد دين شود، همان افراد او را از دين بيرون مي‌برند.” افراد را بايد با دين و حق محك زد، نه اين‌كه دين را با افراد! كدام زبير؟ حالا كه مي‌خواهي شخص را معيار قرار بدهي، زبير در كنار علي(ع) يا زبير در جنگ جمل؟! اگر ملاك زبير از بدو تا ختم شد، در برابر علي(ع) مي‌ايستي و از دين خارج مي‌شوي.
اگر ربيع ابن خصيم به جاي شخصيت زدگي، معيارگرا و حقگرا بود، نمي‌گفت: “ما با اهل قبله مي‌جنگيم”!! ‌عمر سعد در كنار علي(ع) را مي‌شود تحسين كرد، اما عمر سعد در عاشورا را چه؟ ابن ملجم در كرسي نظم براي علي(ع) را مي‌شود ستود، اما ابن ملجم قاتل در مسجد كوفه را چه؟ منتظري در كنار امام قابل لطف است، اما منتظري در برابر امام خميني چه؟! ميرحسين نخست وزير امام يا ميرحسين ايستاده در برابر راه امام؟
ملاك و معيار، حق و اسلام و انقلاب و راه امام و ولايتند. امروز نيز شخص گرايي و شخصيت زدگي آفت بصيرت و بينايي دل است.
4- هواپرستي
علي (ع) مي‌فرمايد: “نگراني من از دو چيز است؛ تبعيت از هواي نفس و فراموشي قيامت.”
آن امام همام مي‌فرمايد: “آغاز پديد آمدن فتنه‌ها، هواپرستي است.”
ببين امام سجاد(ع) در دعاي هشتم صحيفه‌ سجاديه چه زيبا مي‌فرمايد: “خدايا! به تو پناه مي‌برم از پيروي از هوي و هوس و مخالفت راه راست و از خواب غفلت و كوشش بر كار پر مشقت و ترجيح باطل بر حق.” اين‌ها نتيجه هواپرستي است.
شخص هواپرست، ديگر حق بين و حق پرست نيست. هوي، بصيرتش را كور مي‌كند. وقتي كور شد از بالا به پايين سقوط مي‌نمايد. بلعم باعور به مقام قرب الهي رسيد. مستجاب الدعوه شد، اما به علت هواپرستي مثل سگ شد.
5- خودمحوري
علي(ع) مي‌فرمايد: “اين‌ها دنبال روش پيامبر(ص) نيستند. قيامتي را قبول ندارند. پناهگاه‌شان در مشكلات، خودشاناند.” خود را پيشواي خود قرار دادهاند. ملاك و معيار خودشاناند. براي آن‌ها “من” مهم است. عامل سقوط شيطان هم همين “من” بود. وقتي خود مطرح شد، خدايي را نمي‌بيند. حقي را نمي‌شناسد. ديگر بصيرتي نيست كه بخواهد راه راست را ببيند و در آن راه گام بردارد. ‌
6- سطحي نگري
فقط به زير پا نگاه مي‌كند. بالاتر را نمي‌بيند. به علي(ع) مي‌گويد تو حق را نشناختهاي! راه تو درست نيست! فرقي بين علي(ع) و معاويه نمي‌گذارد. چون عمق بين نيست، معاويه را مسلمان مي‌شمرد. جنگ علي و معاويه را جنگ دو حق مي‌داند و علي(ع) را از اين جنگ برحذر مي‌دارد. تصور مي‌كند جرياني كه انقلاب را نشانه رفته و آمريكا براي او هورا مي‌كشد، يك جريان در خط امام و مدافع ولايت و قانون است.
7- حجاب معاصرت
وقتي كه به مردم مدينه خبر رسيد حسين بن علي(ع) راكشته اند، گفتند: چه كسي جرات كرده او را بكشد؟! هياتي را به شام فرستادند. موضوع را بررسي كرد و خبر آورد: يزيد، قاتل حسين بن علي(ع) است. همان مردم گفتند: امام حسين(ع) در زمان حيات به ما گفت اگر يزيد حاكم شود، اسلام از بين مي‌رود ولي ما باور نكرديم. حجاب معاصرت مانع از ديدن حقيقت وجودي حسين شد و نگذاشت به تحليل صحيح سخن مولايشان بپردازند. حجاب معاصرت نگذاشت مردم عصر علي(ع)، او را تحمل كنند. فرمود فردا مي‌فهميد علي كه بود. فردا حقايق پنهان زندگي علي برايتان آشكار مي‌شود. پس از علي، علي‌شناس مي‌شويد. پس از علي، از علي دفاع مي‌كنيد. پس از عاشورا، همراه مختار و جزء توابين مي‌شويد.
اگر امروز سخنان رهبري را فهميديم و عمل كرديم و قدر ولايت را دانستيم مهم است. نبايد بگذاريم حجاب معاصرت، بصيرتمان را كور كند و علي زمان را ياري نكنيم.
8- وابستگي فاميلي
نوح گفت: خدايا! اين پسر من است.
خداوند فرمود: او از اهل تو نيست.
پسر زبير او را به وادي انحراف و بي بصيرتي برد. خدا دست نوح را مي‌گيرد و كمكش مي‌كند. قرآن مال و فرزند را فتنه مي‌داند. اين براي امتحان ماست. عشق به فرزند و همسر و فاميل، كورمان نكند كه در برابر حق بايستيم و يك عمر عملكرد مثبت خود را از بين ببريم.
9- گروه گرايي
حزب را غربي‌ها پايه ريزي كردند تا با اختلاف افكني، آب را گل آلود كنند و از آن ماهي خود را بگيرند. همين حزب را با ترفند و جنگ رواني به بتي مبدل مي‌سازند كه فرد، “چشم بسته” خود را فداي ارزش‌هاي آن مي‌كند و بر اثر بي بصيرتي، گاه در مقابل ارزش‌هاي الهي و دين و انقلاب مي‌ايستد.
به جاي معيار قرار دادن حق، حزب و گروه معيار قرار مي‌گيرد. اگر ملاك و معيار گروه و حزب و رئيس حزب و دسته شد، به وادي سقوط كشيده مي‌شويم.
اگر حزب را هم غربي‌ها ساخته باشند يا از آن حمايت كنند كه تكليف روشن است.
علي(ع) در نهج البلاغه مي‌فرمايد: “قسمتي از حق و قسمتي از باطل را مي‌گيرند و به هم مي‌آميزند. آنجاست كه شيطان بر دوستان خود چيره مي‌گردد.”
امر بر عده اي مشتبه مي‌شود. بين مومن و منافق نمي‌شود فرق گذاشت. در اين وادي تشخيص حق و باطل سخت است. تنها اهل بصيرت نجات مي‌يابند. آنان كه دل به خدا سپرده اند، به او پناه برده و از او كمك مي‌طلبند. آنان كه مشمول لطف الهي اند، نجات خواهند يافت.براي پيمودن راه مستقيم تا هدف، به ايمان و بصيرت نيازمنديم. بصيرت را هم بايد از قرآن و ادعيه و نهج البلاغه و صحيفه سجاديه و تاريخ زندگي اولياء و عبرت‌ها عاشورا و غدير بگيريم. ايمان را با تدبر در آيات الهي تقويت كنيم.

 

 

نويسنده:علي شيرازي

1

خالق اصلي حماسه سياسي جوانان خواهند بود

استاندار زنجان:

خالق اصلي حماسه سياسي جوانان خواهند بود

خبرگزاري موج - ستاد ساماندهي امور جوانان به رياست دكتر رئوفي نژاد استاندار زنجان تشكيل جلسه داد.

به گزارش خبرگزاري موج، در اين جلسه دكتر رئوفي نژاد با اشاره به سالروز تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در دوم ارديبهشت سال 58 اظهار داشت: سپاه پاسداران در آن روز ظرفيت و امكاني بود كه امام راحل با درايت و دورانديشي و توجهي كه همواره به جوانان داشتند براي نقش آفرينان در حفظ، حراست و تثبيت و استحكام نظام جمهوري اسلامي ايران ايجاد نمودند.
وي افزود: بيش از 98 درصد مجموعه تشكيل دهنده سپاه جواناني بودند كه پرشور و با انگيزه قوي و ولايت پذيري، در حساس ترين و سرنوشت ساز ترين مقطع بعد از انقلاب حضور يافتند.
وي به فرمايش امام راحل در خصوص سپاه اشاره نمود و گفت: سپاه پاسداران در مقطعي بسيار كوتاه به جايي رسيد كه امام اظهار داشتند اگر سپاه نبود كشور هم نبود.
استاندار زنجان افزود: در اوج فشارهاي متوجه انقلاب كه خطرناك ترين و پرهزينه ترين آنها جنگ تحميلي بود وقتي امام نقش جوانان اين مرز و بوم را در قالب سپاه در عرصه دفاع از انقلاب بصورت عيني و عملي ملاحظه كردند، بزرگ ترين تجليل و تقدير نقش آفرينان سپاه همان مطلبي بود كه امام فرمودند.
دكتر رئوفي نژاد با بيان اينكه فرمان تاسيس سپاه همزمان با ورود به صحنه جان فشاني، ايثار و شهادت طلبي جوانان بود تصريح داشت: ماموريتي كه امام براي سپاه تعيين كرده بود نشان دهنده پتانسيل و ظرفيت بالايي بود كه امام به خوبي در جوانان آن زمان تشخيص داده بودند.
استاندار زنجان نقش همه جوانان را تعيين كننده و اثرگذار دانست و گفت: جمعيت جوان كشور مجموعه اي پر انرژي و اثر گذار در همه مقاطع و عرصه هاي كشور هستند كه بر همين اساس رهبر معظم همه دستگاههاي اجرايي را مسئول رسيدگي به امور جوانان نمودند.
وي تصريح داشت: در آينده كسي كمترين انحراف در مسير حركت و ارتقاء معنوي و فرهنگي جوانان توسط هيچ دستگاهي را نخواهد پذيرفت.
دكتر رئوفي نژاد همچنين با اشاره به سهم 57 درصدي اشتغال جوانان، نقش اين قشر را در تحقق حماسه اقتصادي بعنوان بخشي از شعار سال مهم عنوان نمود و گفت: نقش جوانان در خلق حماسه سياسي نيز تاثير گذار بوده و بر همين اساس بستر سازي مناسب براي تحقق اين امر وظيفه همه مسئولين مي باشد.
در اين جلسه برگزاري همايش حماسه سياسي جوانان با مسئوليت اداره كل ورزش و جوانان و حمايت وپشتيباني فرمانداران به تصويب رسيد.
ايجاد ظرفيتهاي جديد از ديگر مواردي بود استاندار زنجان بر آن تاكيد نمود.
گفتني است در جشنواره اتفاق، معرفي برترين سمنهاي جوان فعال سراسر كشور، 87 سمن از استان شركت نمود كه بيشترين تعداد تشكل شركت كننده در جشنواره اختصاص به استان زنجان داشت و 7 سمن نيز منتخب استان شد.
حافظ باباپور مدير كل راه و شهرسازي در خصوص مسكن جوانان نيز اظهار داشت: قريب 31 درصد متقاضيان و دريافت كنندگان مسكن مهر استان جوانان مي باشند.
همچنين از تعاوني هاي تشكيل شده در استان، 48 درصد و ثبت نام كنندگان در كاريابي هاي غير دولتي در سال گذشته، 89 درصد به جوانان گروه سني 15 تا 29 سال اختصاص داشت.

1

انصراف ها به نفع هاشمي آغاز شد

انصراف ها به نفع هاشمي آغاز شد

 


كانديداهاي اصلاحات در طي  ماه هاي اخير و اظهارات انتخاباتي خود هميشه گفته اند كه در صورت آمدن هاشمي يا خاتمي از عرصه كنار گيري خواهند كرد كه حال خبرهايي با ثبت نام دقيقه نود هاشمي به گوش مي رسد.
پزشكيان

پزشكيان از كانديداتوري انصراف داد

مسعود پزشكيان در گفت‌وگو با خانه ملت از انصراف خود براي ادامه حضور در عرصه رقابت براي انتخابات رياست جمهوري يازدهم خبر داد و گفت: با توجه به حضور آيت‌الله هاشمي رفسنجاني  دليلي براي ادامه عرصه انتخابات نديده و از ادامه رقابت انصراف خواهم داد.

نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسكو در مجلس نهم در ادامه اين مطلب افزود: ثبت‌نام‌هاي جديد جو رقابتي را به وجود آورده است و بايد منتظر اعلام نظر شوراي نگهبان درخصوص كانديداها بود.

اعلام انصراف 3 كانديدا در ديدار قريب‌الوقوع با رفسنجاني

در پي ورود هاشمي رفسنجاني به عرصه انتخابات، شنيده شده 3 تن از داوطلبان رياست جمهوري قصد دارند در ديداري با وي انصراف خود را از كانديداتوري اعلام كنند.

با توجه به حضور آيت‌الله هاشمي رفسنجاني  دليلي براي ادامه عرصه انتخابات نديده و از ادامه رقابت انصراف خواهم داد

حسن روحاني، محمد شريعتمداري و محمدرضا عارف از جمله چهره‌هاي اصلاح‌طلب هستند كه در روزهاي اخير براي نامزدي در انتخابات يازدهم ثبت‌نام كردند

اين افراد قبل و بعد از اعلام كانديداتوري گفته بودند كه در صورت ورود هاشمي رفسنجاني به صحنه انتخابات، به نفع وي از نامزدي انصراف مي دهند.

شريعتمداري و عارف و روحاني

شنيده شده اين سه تن با يكديگر توافق كرده‌اند ظرف روزهاي آتي در ديدار با رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، ضمن اعلام انصراف از كانديداتوري، حمايت خود از هاشمي را اعلام كنند.

همچنين مسئول ارتباط با رسانه ستاد انتخاباتي حسن روحاني گفته است: پس از ثبت‌نام آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در دقايق پاياني آخرين روز مهلت ثبت‌نام داوطلبان انتخابات رياست جمهوري و طبق موضعگي‌ري‌هاي قبلي حسن روحاني، احتمالا وي طي روزهاي آتي از انتخابات كناره‌گيري كند.

متقي اظهار كرده: البته هنوز موضع رسمي ستاد يا شخص آقاي روحاني اعلام نشده است ولي با توجه به اظهارنظرهاي پيشين ايشان، به نظر مي‌رسد در روزهاي آتي اين اتفاق (اعلام انصراف روحاني) بطور رسمي اعلام شود.

همچنين گفته شده است كه موضع رسمي حسن روحاني فردا همچنين اعلام خواهد شد.

فرآوري: عطالله باباپور

بخش سياست تبيان


منابع: مشرق/ فاذس

1
X